ABA 2 liga

Pobjeda Borca u prvoj utakmici četvrtfinala protiv Podgorice

  • 19.04.2021. 11:58

Pobjeda Borca u prvoj utakmici četvrtfinala ABA 2 lige, Banjalučani su u dvorani Morača pobijedili Podgoricu 90:86. Izuzev treće četvrtine, tim Dragana Nikolića napadački je odigrao sjajno. U posljednjoj četvrtini ubacio je 30 poena i napravio plus četiri pred revanš koji je u srijedu. Najbolji pojedinac susreta je Đorđe Simeunović sa 20 poena, pet skokova i šest asistencija. Pored njega 16 je ubacio Hejden Leskou, a dva manje Draško Knežević.

- Ovo je interesantno kad u košarci poluvrijeme traje 40 minuta. Moram da se zahvalim svima u Podgorici, ovo je sjajna organizacija. Odličan meč, drago mi je kada sam akter ovakvih utakmica. Očekujem isti meč i u srijedu - rekao je trener Borca Dragan Nikolić.

Nije bio nezadovoljan ni trener poraženog tima Zoran Kašćelan. Njegovi momci imali su plus sedam nakon 30 minuta, ipak nisu izdržali do samog kraja.

- Takmičenje je specifično, ovo je samo jedno poluvrijeme. Bolji su bili danas. Nijanse odlučuju, imali smo veliku želju i oni i mi. Njihovo iskustvo donijelo im je ovu malu razliku. Imamo 48 sati da se odmorimo i pripremimo, nema mnogo tajni.Pokušaćemo da unaprijedimo odbranu, ko bude imao više kvaliteta ide dalje - rekao je trener Podgorice Zoran Kašćelan.

 Borac je pogodio 15 trojki iz 31 pokušaja, imao je dva skoka više od rivala koji je na ovoj utakmici podijelio čak 30 asistencija. Iste ekipe sastaju se u srijedu od 12 časova. 

TOK MEČA

Košarkaši Borca nakon prve četvrtine vode protiv ekipe Podgorice rezultatom 20:19.

U prvih deset minuta okrašaja u "Morači" viđena je rezultatska klackalica u kojoj niti jedna ekipa nije stekla osjetniju prednost.

Prvo ime utakmice za sada je "Borčev" Draško Knežević koji je ubacio sedam poena uz dvije pogođene "trojke", dok je poen manje dodao Nikola Tanasković.

Na drugoj strani, Ognjen Čarapić ubacio je pet poena.

U drugoj četvrtini, "crveno plavi* su u jednom trenutku imali 12 poena prednosti, prevashodno zahvaljući odličnom šutu za tri poena. Čak osam trojki, pogodili su košarkaši Borca u drugom kvartalu, ali je ekipa Podgorice do kraja poluvremena ipak uspjela da prepolovi rezultatski zaostatak.

Draško Knežević i Đorđe Simeunović ubacili su po deset poena za Borac, dok listu strijelaca kod Podgorice predvodi Vladimir Tomašević sa osam ubačenih poena.

Šlag na tortu za Podgoricu stavio je Miloš Koprivica koji je pogodio trojku na kraju četvrtine za 25:13 u ovom periodu igre. Borac je ispod 50 odsto šuta iz igre, ima 14 grešaka i pet šuteva više za tri nego za dva poena. Po 14 poena na obje strane postigli su Simeunović i Tomašević.

Nakon prvog poluvremena u "Morači, košarkaši Borca vode protiv Podgorice rezultatom 47:42.

Veoma lošu treću četvrtinu odigrali su košarkaši Borca. Postigli su samo 13 poena, veliki pas poslije dva efikasna perioda. Stao je šut za tri poena, Podgorica je kombinovanom odbranom napravila veliki problem rivalu u organizaciji napada. Banjalučani su prodali veliki broj lopti, tri napada zaredom pravili su korake, a bonus ispunili tek 20 sekundi pred kraj dionice.

Тагови: