Borac gostuje u Mostaru na otvaranju kola

  • 05.03.2021. 12:34

Šestoplasirani Velež dočekuje večeras, u prvoj utakmici 21. kola Premijer lige BiH, banjalučki Borac, koji ima svega jedan bod više na tabeli.

Fudbalski klub Velež je na startu drugog dijela sezone odigrao 0:0 u Bijeljini protiv FK Radnik, dok je Borac tek u finišu uspio da slomije otpor sarajevskog Olimpika, postigavši dva gola u posljednjih desetak minuta.

Dva su problema sa kojima se suočavaju Banjalučani pred ovo gostovanje - mnogo je izostanaka, a ni tradicija nije na strani Borca, jer ako se gledaju svi mečevi dva kluba, pa i u bivšoj SFRЈ ligi, Borac je svega dva puta pobijedio ekipu Veleža u Mostaru, a od formiranja Premijer lige BiH nije niti jednom u 11 dvoboja, u kojima su uspjeli samo tri puta da ostanu neporaženi.

Druga stavka, koja ne ide na ruku Borcu je činjenica da će biti prilično oslabljeni, s obzirom na to da imaju čak četvoricu povrijeđenih igrača - Đorđe Milojević će morati na operaciju, a na listi povrijeđenih su i Marko Јovanović, Siniša Dujaković i Јovo Lukić, dok zbog kartona izostaje Ćorić, a srpsko-hrvatski tandem Meleg-Brtan je imao problema sa bolešću, pa je pitanje da li će uopšte zaigrati.

"Rođeni" takvih problema nemaju, tako da bi za Banjalučane i bod iz večerašnje utakmice bio "puna kapa".

U okviru Premijer liga BiH, 21. kolo, večeras u 18.00 časova igraju Velež i Borac, dok se sutra u 14.00 časova sastaju Tuzla siti i Željezničar, i Krupa i Široki Brijeg, a u 19.00 časova meč će odigrati Sarajevo i Zrinjski.

U nedjelju, 7. marta, u 18.00 časova biće odigran meč između fudbalskih kluba Radnik i Mladost, a u ponedjeljak, 8. marta, u 14.00 časova sastaju se Olimpik i Sloboda.

Kada se posmatra tabela, u vrhu je FK Sarajevo sa 46 bodova, Željezničar i Široki Brijeg po 37, Borac i Zrinjski po 35, Velež 34, Tuzla Siti 30, Sloboda 22, Mladost DK 19, Radnik 16, te Krupa i Olimpik po 13 bodova.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?