Tenis

Borac domaćin turnira organizacije "Tenis Europe"

  • 12.09.2019. 19:46

Na terenima Teniskog kluba Borac, ovih dana, mladi teniseri i teniserke uzrasta do 12 godina, takmiče se za titulu najboljeg na turniru organizacije "Tenis Europe".

Mališani pristigli iz 13 zemalja ne kriju da im je cilj da jednog dana zakorače stazom Novaka Đokovića ili Sloan Stivens koji su ka vrhu krenuli sa turnira nalik ovome. O velikim pobjedama i trofejima, mašta i Ilija Trajković koji već pet i po godina trenira tenis u Smederevu.

"Turnir je dobar. Lijepa je organizacija. Tereni su super", istakao je Ilija Trajković, Smederevo.

U Banjaluku je stigla i teniska delegacija iz Rumunije, članovi akademije "Gabi". Kažu, da je tenis u Rumuniji, zahvaljujući Simoni Halep, ponovo među najpopularnijim sportovima u toj zemlji. Trener Gabi Kalojan, kaže da rado odlaze i na turnire van Rumunije, a posebno ističe jedan razlog.

"Na turnirima koje igramo u inostranstvu, djeca igraju sa manje pristiska i mogu da uživaju u svojoj igri. Nema roditelja da dobacuju sa tribina, nema galame i onda je kvalitet njihovog tenisa puno bolji. Tako je i u Banjaluci, osjećamo se zaista sjajno", rekao je Gabi Kalojan, teniski trener. 

Kalojan kaže da su turniri organzacije "Tenis Europe", odlični za razvoj maldih igrača, a pohvale na račun ovog koji je organizovan u Banjaluci stiže i od pitomaca njegove akademije. 

Riječi hvale prijaju i organizatorima i nagrada su za uloženi trud. U teniskom klubu Borac, svoji su se potrudili da se mladi teniseri osjećaju kao kod svoje kuće, a kažu da se nisu puno dvoumili kada im se ukazala prilika da budu domaćini jednog ovakvog turnira. 

"Ovo je neki normalan redoslijed za sve dječake i djevojčice koji žele da uđu u svijet profesionalnog tenisa. Bukvalno, skoro pa svi poznati teniseri su prošli kroz ovu fazu, pa se može desiti da neko od ovih mladih tenisera sutra postane neko poznato ime, pa će nam biti posebna čast što je igrao kod nas u Banjaluci", naglasio je Nikola Stojičić, TK Borac.
 
Turnir se igra po "round robin" sistemu, pa svi učesnci imaju priliku da odigraju nekoliko mečeva, dok one najbolje nakon grupne faze očekuje borba za trofej. Iz Teniskog kluba Borac, kažu da na njihovim terenima, ima šta da se vidi, ovih dana, pa pozivaju sve mališane iz Banjaluke da odvoje vrijeme i da, sa svojim roditeljima, dođu na tribine i uživaju u igrama svojih vršnjaka.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)