Liga Evrope

Borac dočekuje Sutjesku

  • 10.08.2020. 13:18

Fudbaleri Borca dočekaće Sutjesku iz Nikšića u svojoj prvoj evropskoj utakmici nakon osam godina. Ovaj duel, trebalo bi, ako UEFA da zeleno svjetlo, da bude odigran na Gradskom stadionu u Banjaluci, 27. avgusta.

Rival po mjeri, bez dileme je Vlado Jagodić, koji ipak poziva na oprez i poručuje da na evropskoj sceni nema one "lako ćemo" protiv bilo koga.

"Mnogi već komentarišu da nismo izvukli APOEL ili Beitar, i da ćemo Sutjesku lako proći. Nikog nije lako proći na evropskoj sceni. Mi znamo u kakvom smo položaju, ali da sam mogao birati, izabrao bih jednog od dva crnogorska predstavnika koja su nam bili potencijalni rivali. Imali smo sreću da smo domaćini i nadam se da to UEFA neće promijeniti", rekao je Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Borac.

Sutjeska je najuspješniji klub u novijoj fudbalskoj istoriji Crne Gore, a u minulih sedam godina, u Nikšić su stigle četiri šampionske titule i jedan trofej Kupa. Redovni su učesnici kvalifikacija za evropska takmičenja, ali bez zapaženog rezultata, dok su minulu prvenstvenu trku, fudbaleri Sutjeske, završili su na drugoj poziciji. U prvoj takmičarskoj utakmici, ove sezone, za vikend dočekuju OFK Petrovac. Vlado Jagodić, da se uzda u kvalitet svoje ekipe, kojoj se, kako kaže, otvorio put ka pisanju novih stranica klupske istorije. 

"Moramo, uz dobru pripremu, "zapeti iz petnih žila" kako bi napravili istoriju. Ova generacija igrača i stručnog štaba može da uđe u klupsku istoriji. Učinićemo sve da se dobro pripremimo i da ih dobro proučimo. Pratio sam Sutjesku, poznajem dosta njihovih igrača, i sa te strane je dobro. Mnogo je laške analizirati njih, nego APOEL i Beitar. Imali smo sreću u žrijebu i tu sreću sada treba iskoristiti", istakao je Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Borac. 

Evropske obaveza, ipak, za sada, ostaju po strani. U centru pažnje svih u banjalučkom Borcu je prvi veliki ispit ove sezone-gostovanje Željezničaru u trećoj premijerligaškoj rundi. Put Sarajeva, fudbaleri Borca otputovali su riješeni da sutra oko 19 časova svoj saldo na tabeli uvećaju za nova tri boda. 

"Mislim da smo u prve dvije utakmice odradili dobar posao, protiv Slobode je to teže izgledalo, ali bitna su tri boda. Htjeli smo da u prve dvije utakmice započnemo niz koji će nas, nadam se, i u budućnosti služiti. Idemo u Sarajevo da odigramo jednu dobru, kvalitetnu utakmicu. Trener je već rekao, u opticaju su sva tri rezultata, ali se nadam da ćemo sutra uveče u Banjaluku putovati srećni i zadovoljni", naglasio je Goran Zakarić, FK Borac.

Poput svog sutrašnjeg rivala, i fudbaleri sarajevskog Željezničara danas su saznali protivnika na evropskoj sceni, a "Plave" sa Grbavice očekuje put u Haifu, na megdan Makabiju. Ekipa Zrinjskog, kvalifkacije za Ligu Evrope, otvara protiv Diferdandž u Mostaru, dok će Sarajevo, ukoliko eliminiše Konaks Ki, u nastavku kvalifikacija za Ligu šampiona, na noge boljem iz duel Dinamo Brest – Astana. 

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.