Kup BiH

Borac cilja finale

  • 12.03.2019. 13:12

Rukometni klub Borac sutra očekuje revanš utakmica polufinala Kupa BiH protiv Bosne iz Visokog. 

Banjalučani su prvi duel dobili 28:24 i to u gostima pa sa solidnom zalihom dočekuju revanš pred svojim navijačima. Trener Mirko Mikić istakao je da nema opuštanja kod njegovih pulena te da će Borac od prvog minuta krenuti na pobjedu.

"Ne smijemo razmišljati o prednosti koju imamo. Igraćemo kao da je 0:0, ovo je za nas nova utakmica i tako ćemo joj pristupiti. Borac i protiv mnogo jačih ekipa ide na pobjedu pred svojom publikom", rekao je Mikić.

I desni bek Borca Dean Šešić očekuje trijumf. Borac je prekinuo niz dobrih rezultata porazom od Vogošće u Premijer ligi BiH, ali Šešić poručuje da se tako loša predstava ekipe neće ponoviti protiv Bosne.

"Motiva nam ne nedostaje. Poštujemo svakog rivala i u svaku utakmicu ulazimo sa voljom i željom da slavimo. Bosna je dobra ekipa, moramo da zaustavimo Adnana Harmandića i Muhameda Toromanovića koji su njihovi najbolji igrači", rekao je Šešić.

Važnost utakmice i dobre igre kluba iz Gospodske ulice prepoznali su i mediji. Rekordan broj novinara ove sezone prisustvovao je pres koneferenciji pred utakmicu Borac – Bosna na kojoj je bilo riječi i o utakmici četvrtfinala EHF Čelendž kupa između CSM Bukurešta i Borca. 

Тагови: