Borac bez Ziljkića u Širokom, Jagodić najavio iznenađenja u prvoj postavi

  • 21.08.2020. 18:51

Nije tajna da je gostovanje u Širokom Brijegu jedno od najtežih u Premijer ligi BiH, a pred sutrašnji derbi trener Borca Vlado Jagodić najavio je promjene u početnih 11, kao i načinu igre ekipe. U sastavu sigurno neće biti Almedina Ziljkića, koji se povrijedio na posljednjem treningu i pokušaće da bude spreman za duel sa Sutjeskom u četvrtak, dok sa timom nije otputovao ni Dejan Bosančić. I bez kadrovskih problema, Jagodić je, kaže, planirao da promiješa karte na “Pecari”. 

"U prošloj utakmici kapiten Vranješ i Marko Jovanović su igrali pod injekcijama tako da smo i tu oprezni. Ne želim da trošim igrače koji nisu sto posto spremni. Dobro ćemo da razmislimo ko će početi. Teško je igrati svaka tri-četiri dana i nemoguće je da svi igrači odigraju sve mečeve", rekao je Jagodić. 

“Ukoliko ispravimo greške sa Grbavice, ne sumnjam u dobar rezultat”, kaže Jagodić, koji je bio na klupi Borca kada je tim sa Gradskog stadiona posljednji put slavio u Širokom Brijegu, prije nepunih deset godina. “Crveno-plavi” su prošlog vikenda srušili neugodnu tradiciju protiv Zrinjskog, pa se nadaju da isto mogu da ponove i sutra.   

"Ova generacija igrača spremna je da ruši tradicije i ne sumnjam da će dati sve od sebe. Ako bude tako, ekipa koja sutra bude nastupila sigurno neće razočarati", izjavio je Jagodić. 

Optimista je i napadač Saša Kajkut. Svjestan je težine zadatka, ali ne sumnja u kvalitet ekipe. Pohvalio je i atmosferu u svlačionici, koja se, kako kaže, prenijela i na sam teren.    
  
"Možda kvalitetom nekad ne odigramo dobro, ali kroz zajedništvo i atmosferu trudimo se da popunimo nedostatke. Nadam se da ćemo da odigramo maksimalno, dobro i da ćemo da se vratimo neporaženi iz Širokog", poručio je Kajkut. 

Duel na “Pecari” na programu je sutra od 18 časova i 55 minuta. Nakon ove utakmice sve će biti podređeno duelu sa Sutjeskom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.