Odlazi u Pariz

Bonući ponovo napušta Juventus

  • 29.06.2019.14:44

Leonardo Bonući posljednja dva ljeta bio je velika zvijezda ‘merkata’ nakon što je napustio Juventus, a onda se samo godinu dana kasnije vratio u Torino.

Bonući je u ljeto 2017. godine napustio Juventus zbog neslaganja s trenerom Masimilijanom Alegrijem i na iznenađenje svih potpisao je za velikog rivala Milan.

Takva odluka razljutila je navijače ‘Stare dame’ koji mu to nisu oprostili iako se samo sezonu kasnije vratio u redove prvaka Italije. No, italijanski mediji prenose da će Bonući ponovno napustiti Torino.

Prema tvrdnjama ugledne Gazzette dello Sport, Bonući je dobio vrlo primamljivu ponudu. Naime, zanimanje za njega pokazao je francuski prvak PSŽ koji je spreman da ga plati 30 miliona evra.

Bonućijev odlazak u francusku prestonicu uopšte ne bi bio iznenađenje s obzirom na to da u Juventus stiže Matijs de Ligt iz Ajaksa u transferu vrijednom 70 miliona evra.

Dolaskom mladog Holanđanina Bonući je pao u drugi plan, a potraga za novim klubom krenula je istog trena. PSŽ mu je ponudio najbolje uslove, a Bonući bi konačnu odluku trebalo da donese uskoro.