Bomba u Kataloniji: Ćavi Ernandez preuzima Barselonu

  • 03.07.2020. 21:41

Legenda Barselone Ćavi Ernandez dogovorio je s klubom uslove po kojima će preuzeti taj klub kao trener.

Ćavi bi prema pisanju španskih medija trebalo da zarađuje šest miliona evra godišnje, a dolazi na mjesto Kikea Setijena, koji je pod sve većom paljbom navijača zbog skorašnjih trvenja u ekipi i svlačionici.

Jedan od većih razloga za to nije sam Setijen već njegov pomoćnik Eder Sarabija, koga glavne zvijezde poput Mesija i Suareza ne mogu da trpe.

Upravo su Mesi i ekipa podržali dolazak Ćavija. Setijen je došao u januaru umjesto Ernesta Valverdea i u posljednjih nekoliko kola Blaugrana je kiksnula i prepustila prvo mjesto Primere - Real Madridu.

Mundo Deportivo tvrdi da je zbog toga između Ćavija i kluba postignut "čvrst dogovor" koji za sada nije parafiran ugovorom.

U prilog tome govori i činjenica da je Mesi posljednjih dana davao signale da razmatra svoju budućnost u klubu i na taj način ga pritiskao da nešto mijenja u stručnom štabu.

Ćavi se vraća u Barselonu poslije pet godina, jer je 2015. napustio klub poslije 17 godina u prvom timu i odlaska u Al Sad, gdje je proveo nekoliko godina i preuzeo ga kao trener lani.

Da podsjetimo, Ćavi je bio meta Katalonaca i u januaru kada se tražila zamjena za Ernesta Valverdea, s tim što je sada situacija teža, ali je Ćavi po svemu sudeći promijenio svoj odgovor.

On je prošao kroz La Masiju od dolaska u Barsu sa 11 godina, odigrao je 767 mečeva za klub, a prije oko mjesec dana rekao je da se priprema da u jednom trenutku preuzme svoj voljeni klub. Taj trenutak je bio bliže nego što se očekivalo.

(Telegraf.rs)

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија