Iznenađenje

Bolt mora na doping test, a nije ni počeo da igra fudbal

  • 15.10.2018. 14:49

Svjetska sprinterska zvijezda Jusein Bolt neprijatno je iznenađen pozivom da se odazove na doping kontrolu, iako nije odigrao još nijedan zvaničan meč.

Bolt je po okončanju atletske karijere počeo da se bavi fudbalom, postao je privremeno član Central Koust Marinersa u Australiji, a nedavno je postigao i prve golove.

Dogodilo se to na prijateljskoj utakmici sa Makartur Saut Vestom, kada je dva puta zatresao mrežu u ubjedljivoj pobjedi svog tima od 4:0.

"Povukao sam se iz atletike u pokušaju da postanem fudbaler i pogledajte šta me je snašlo. Kako mislite da idem na doping test za drogu, pa ja još nisam ni profesionalni fudbaler! Ozbiljno pitam", prokomentarisao je Bolt preko Instagrama situaciju u kojoj se iznenada našao. 

Bez obzira na sve, anti-doping komisija tvrdi da nije neophodno da bude profesionalac kako bi bio podvrgnut testiranju. Pravilo kaže da "osoba koja učestvuje u sportskim takmičenjima" mora da se testira ako u tom sportu postoji anti-doping politika, što je svakako slučaj sa fudbalom. 

Bolt, koji je osvjedočeni navijač Mančester junajteda, dobio je priliku da na neograničen period trenira sa australijskom ekipom.