Rekonstrukcija dvorane u Višegradu

Bolji uslovi za rad sportista u Višegradu

  • 12.04.2019. 16:29

Sportska dvorana u Višegradu dobija novo ruho. Uz pomoć Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i višegradske Hidroelektrane sportisti će dobiti bolje uslove za treniranje.

Neophodno je zamijeniti parket, jer je tokom poplave kompletno uništen. Biće urađena i nova izolacija, kako bi i tokom zime sportisti mogli trenirati.

"Da se u projektu energentske efikasnosti projekat višegradska sportska dvorana u potpunosti rekonstruiše. Ministarstvo koje predstavlja gospođa Golić će odraditi svoj dio posla i riješiće se problem grijanja, izolacije, problem krova i stolarije, ono što je obaveza Hidroelektrane koja je i izgradila tu sportsku dvoranu biće konstrukcija parketa i mokrih čvorova", istakao je Nedeljko Perišić, direktor "HE na Drini" Višegrad. 

U Višegradu postoji 12 sportskih klubova. Od toga, sedam klubova aktivno koristi sportsku dvoranu, pa su opštinske vlasti u Višegradu rekonstrukciju dvorane stavili kao prioritenu.

"Da ćemo u ovoj i narednoj godini krenuti u rekonstrukciju i adaptaciju naše sportske dvorane, kao što vam je poznato, tamo sva naša djeca i svi naši klubovi, imaju pripreme, održavaju se utakmice i to je ono u šta vrijedi ulagati, naša mladost je na prvom mjestu", naglasio je Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad. 

Sportska dvorana u Višegradu napravljena je 2002. godine. Zavisno preduzeće "HE na Drini" najveći dio sredstava izdvojilo je za izgradnju sportskog objekta koji ima kapacitet od 1.300 sjedećih mjesta.