Istorijski sastanak

Bogati klubovi ucjenjuju UEFA-u, mijenja se format Lige šampiona

  • 18.03.2019. 16:12

Prema pisanju uglednog portala Vol Strit Žurnal, u četvrtak će se dogoditi istorijski sastanak između čelnika Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i Evropskog udruženja klubova (ECA).

Naime, kako se navodi, ECA želi promijeniti format Lige šampiona da bi on više odgovarao bogatima. Žele i da najveći klubovi imaju sigurno mjesto u takmičenju, a ne da se za njega bore kroz nacionalna prvenstva.

Tako bi jedno od novih pravila moglo biti ono o ispadanju iz Lige šampiona i plasmanu u isto takmičenje. Tako bi se u Ligu šampiona teško upadalo, ali i teško iz nje ispadalo, što bi smanjilo mogućnost da neki velikan ostane bez plasmana.

Manjim klubovima bi puno teže bilo ući u Ligu šampiona, tvrdi Vol Strit Žurnal.

Druga promjena je da bi se utakmice Lige šampiona trebale igrati vikendom, a utakmice nacionalnih prvenstava sredinom sedmice.

Isti izvor tvrdi da se ove promjene neće dogoditi do 2024. godine, ali i da je UEFA primorana prihvatiti ih u strahu od superlige koju bi organizovali sami klubovi.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.