Trener golmana RK ĆSM Bukurešt

Blažević: Uživam u trenerskom poslu

  • 06.01.2020. 20:25

Mario Blažević, po okončanju igračke karijere, zaplovio je trenerskim vodama. Nekadašnji čuvar mreže banjalučkog Borca, beogradskog Partizana, skopskog Vardara Ii portugalske Madeire skrasio se u ekipi ĆSM iz Bukurešta. Dres ovog kluba, nosio je tri sezone, a minulu će da pamti kao prvu u ulozi trenera golmana tima iz rumunske prestonice koji se domogao trofeja u EHF Čelendž kupu. Mario kaže da se dobro snašao pored terena, zadovoljan je i zbog odličnog evropskog rezultata koji je ostvarila njegova ekipa, ali ne krije da ostaje žal za nešto boljim u prvenstvu Rumunije.

"Napravili smo jedan dobar uspjeh. Osvojili smo Čelendž kup, dok smo u Rumuniji imali malo neskromne ambicije da osvojimo sve. Na kraju smo se , ipak, fokusirali na ono takmičenje u kojem smo imali najviše šanse. Za mene je trenerski posao bio jedan veliki izazov. Imam tu sreću da sarađujem sa portugalskim trenerom Paolom Pereirom i za sada to sve dobro ide", izjavio je Mario Blažević, trener golmana RK ĆSM Bukurešt.

Nekada talentovani karatista, sportsko ime i prezime izgradio je u rukometu, a među stativama je proveo više od dvije decenije.  U smiraj igračke karijere potvrdio je onu da su golmani kao vino-što su stariji to su bolji. Mario je na stolu imao ponudu da i dalje brani gol ĆSM-a, ali je, kako kaže, prelomio i odlučio da je vrijeme za novo poglavlje. Ne žali za tim, kaže, niti jednog trena, jer ga trenerski posao nije udaljio od svakodnevne  rutine sportskog života na koju je navikao.  

"Mislim da kad čovjek odluči u svojoj glavi da je kraj onda je to to. Spremao sam se dugo za trenerski poziv i vidio sam u tome neku svoju novu šansu. Ja sam imao ponudu da i dalje ostanem na terenu, da i dalje branim, ali samo odlučio da je vrijeme za novi korak. Imao sam dosta posla, materijala za rad. Raspored je gust u toku dana", smatra Blažević.

Mario ostaje u Bukureštu, jer kako kaže, u ĆSM-u, ima sve moguće uslove da nastavi sa svojim trenerskim usavršavanjem. Klub nastao prije desetak godina, danas, slovi za jedan od najboljih u Rumuniji. Jesenju poluzesonu, ekipa je okončala na trećem mjestu, sa deset bodova zaostaka iza, u ovom trenutku neprikosnovenog, Dinama sa kojim će 30. januara otvoriti drugi dio prvenstva.

 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.