Finale prvenstva BiH

BL Volej: Rasterećeno u finalu

  • 08.04.2021. 16:02

Pred odbojkašicama BL Voleja je prvo finale šampionata BH. U 12 godina postojanja kluba bilo je uspona i padova, a napokon su igračice i stručni štab nagrađeni za uloženi trud. Sa duge strane mreže stajaće im neprikosnovene "brčanske princeze", koje unazad deceniju i više ljubomorno čuvaju tron. Banjalučanke su svjesne da je Jedinstvo favorit, ali vjeruju da i one imaju svoje adute.

"Naša prednost je što smo povećali blok i smatram da to može da donese prevagu na utakmici. Ako ispoštujemo ono što se od nas traži i ako ostavimo srce na terenu, mislim da neće biti nikakvih problema sad u subotu", izjavila je kapiten banjalučanki Tamara Đapa.

Posljednje pojačanje Nikola Ašćerić je već igrala u finalima.

"Ušli smo u finale i to je već rezultat za respekt. Jako sam srećna jer su moje saigračice dale maksimum i ušle u finale. Tako će biti i u finalu. Nema pritisaka, igramo rasterećeno i očekujem jako dobar duel", istakla je Ašćerić.
 
Ako ponovimo dobru igru iz poslednje utakmice protiv Gacka, možemo da očekujemo povoljan rezultat, poručila je trener BL Voleja Radmila Marković. Utakmice sa Jedinstvom uvijek donose uzbuđenje, ali je jasno da sada više nema nepoznanica. Isto misli i trener Jedinstva Smail Pezerović, koji je uvjeren da titula neće mijenjati vlasnika.

"Nema nekih većih iznenađenja, pa se nadamo da Banjaluka neće moći nešto previše da promijeni, od poslendje utakmice. Mi smo favoriti, vjerujem da smo u ovom momentu spremniji i kvalitetniji i nadam se da će krajnji rezultat otići na stranu Bimal Jedinstva", izjavio je Pezerović.

Pezerović je čestitao BL Voleju plasman u finale, ali i svim ekipama Premijer lige koje su u vrijeme pandemije korona virusa uspjele da treniraju i igraju. Prva utakmica finale serije plej ofa igra se u subotu u "Boriku" sa početkom u 19 časova. Titulu će osvojiti ekipa koja prva stigne do dvije pobjede.