BL Volej domaćin turnira "Trofej Banjaluke"

12:28, 19.09.2019.
Izvor: ATV
Odbojkaški klub BL Volej predstojećeg vikenda biće domaćin šestog međunarodnog turnira “Trofej Banjaluke”, na kojem će nastupiti prošlogodišnji pobjednik slovenačka ekipa Šempeter, te ŽOK Osijek i italijanska ekipa Frate.

“Ovo je zaista prilika da publika dođe da gleda kvalitetnu odbojku ali i da upozna naš tim sa kojim ćemo igrati u ovoj izuzetno napornoj sezoni u kojoj ćemo igrati u dva evropska takmičenja, Srednjoevropskoj ligi koja je veliki izazov i naravno CEV kup, takmičenje u koje se prvi put plasirala jedna ekipa iz Banjaluke” – rekao je sportski direktor BL Voleja Draško Madžar.

Iza odbojkašica banjalučkog kluba je mjesec i po dana priprema, a trener Radmila Marković kaže da je zadovoljna do sada urađenim.

“Mi smo već odigrali turnir na Ilidži i zadovoljni smo. Taj turnir nam je pokazao gdje smo realno nakon mjesec dana treninga. Dobili smo smjernice za rad i sigurna sam da ćemo kroz utakmice koje slijede i nekoliko sedmica koje nas očekuju do zvaničnih utakmica da unaprijedimo neke odbojkaške elemente”, istakla je trener banjalučanki Radmila Marković.

U BL Voleju danas su zvanično predstavili tri nove igračice. Milica Šorak koja je nastupala za Dinamo iz Pančeva, Olja Ugljenko koja stiže iz Ukrajine i povratnica u banjalučki klub Milica Ivković.

Veoma je važno obrazovanje igračica, pa je tako Milica Ivković potpisala ugovor o stipendiranju sa direktorom Nezavisnog univerziteta Banjaluka, Goranom Kalinićem.    

On ističe da je veoma važno da sportisti brinu o svom obrazovanju.