Spremni za sezonu

BL Volej će igrati na tri fronta

  • 29.08.2019. 19:50

Najteži dio priprema je iza odbojkašica BL Voleja, koje se pod budnim okom novog trenera Radmile Marković spremaju za sezonu, u kojoj će osim domaćeg prvenstva, igrati CEV kup i Srednjeevropsku ligu. Ekipa se dodatno pojačala, ali o konkretnim imenima Markovićeva ne želi da govori, jer je kaže još rano i svaka igračica mora da se potrudi da izbori svoje mjesto u timu. Oprezna je bila i kada su u pitanju ciljevi u novoj sezoni.

"Neke konkretne ciljeve nismo postavili jer je za nas sve to nepoznanica. Ulazimo u srdnjeevropsku ligu gdje učestvuje veliki broj kvalitetnih ekipa. Mi ćemo nastojati da damo svoj maksimum i samim tim doći će i rezultati. Kada se to završi predstoji nam takmičenje u domaćem prvenstvu i tu svakako očekujemo jedan iskorak više u odnosu na prošlu sezonu," rekla je Markovićeva. 

"Prvi nam je cilj da se potrudimo da pokažemo koliko možemo. Ne idemo na nešto visoko, ali ako nam se ukaže prilika to bi bio zaista veliki uspjeh za BL Volej. Ovo što smo do sad postigli je stvarno veliki uspjeh za banjalučku odbojku," kaže Jovana Kovačević, BL Volej. 

Prošlu sezonu banjalučke odbojkašice završile su na drugom mjestu, odmah iza neprikosnovenog Jedinstva iz Brčkog. Ove će, kažu, pokušati da im se približe, i to na način da se fokusiraju isključivo na dobar rad ekipe, kako bi što više napredovali individualno i kolektivno. 

"Ključ uspjeha je raditi vrijedno i truditi se. Mi možda ne možemo da se mjerimo u finansijskom smislu sa Jedinstvom, ali možemo da damo svoj maksimum da pokušamo da im se približimo u igri, na način da budemo ekipa koja će moći uvijek da parira Jedinstvu i da odigramo ravnopravno s njima, ako ne i da ih pobijedimo," kaže Markovićeva. 

Žrijeb parova Premijer lige BiH biće održan prvog septembra, dok će protivnik BL Voleju u šesnaestini finala CEV Kupa biti poraženi iz susreta kvalifikacija za LŠ između Bimal Jedinstva i albanskog tima Partizani Tirana. 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.