Banjaluka

BK "Slavija 1961" besplatnom školom boksa privukao nove šampione

  • 12.08.2020. 20:04

Red igre, pa red trčanje, sklekova i novih bokserskih lekcija kroz sve sve prolaze mališani bokserskog kluba "Slavija 1961" na svom treningu. Uniformisani od glave do pete u klupsku opremu, bez pogovora slušaju trenera Božidara Pejakovića, koji se svojski trudi, da im usadi ljubav ka sportu.

Dječaci i djevojčice, uzrasta od sedam do deset godina, koje smo zatekli u sali, kažu nam, da dan treninga nestrpljivo čekaju, a svako je imao neki svoj razlog zarad kojeg se obreo na onom prvom.

Trener Božidar Pejaković, pojašnjava šta sve to mališani uče, dva puta sedmično, na klupski trenizima.

"Prevashodno radimo na koordinaciji pokreta. Ovdje nema udaraca u glavu, udaramo samo u rukavice. Djeca su vesela", rekao je Božidar Pejaković, trener.

Škola boksa, za mališane, u ovom klubu je potpuno besplatna, a treninzi raznovrsni. Sem bokserskih, imali su i časove kajakašva, vaterpola i plivanja, pa stoga ne čudi što na klupski račun, od roditelja, stižu samo riječi hvale

"Ja se nisam bavio boksom. Žao mi je zbog toga, ali doveo sam sina na boksa. Drago mi je što moj prezimenjak Pejakvoić, radi ovo sa djecom. Smatram da je je jedna izuzetno plemenita stvar. Sve je besplatno i sve ovo pokeće njegova strast ka boksu. Hvala mu na tome", istakao je Nikola Pejaković.

Sem škole bokse za one najmlađe, u Slaviji 1961 treniraju i oni nešto stariji. Neki su rekreativci, neki takmičari, dok ima i onih kojima malo nedostaje da iz jedne pređu u drugu grupu. Među njima je Miloš Ećim, kojem je boks već godinama sportski hobi. Ovaj budući pravnik, kaže da odavno ima želju da se oproba u takmičarskom ringu uz poziv svima da bar jednom navuku bokserske rukavice.

"Želja mi je da se oprobam u takmičarskom meču. Više bih volio u amaterskom boksu nego u profesionalnom. Ovaj sport jača duh i tijelo i moja poruke je da svaki muškarac i dječak treba da se prođe kroz školu boksu. Kao kroz vojsku, nekad", naglasio je Miloš Ećim, BK Slavija 1961.

Dok pohvale na račun kluba i trenera stižu svih strana, glavni "krivac" za ovu sportsku priču ima samo jednu želju.

"Moja ideja i mojih drugova iz kluba je da vratimo boks na banjalučku sportsku scenu. U gradu trenutno postoje tri kluba i naša želja je da se sva tri kluba imaju što više članova", istakao je Božidar Pejaković, trener BK Slavija 1961.

Boks je, ma kakav god da je danas, i dalje jedan od simbola banjalučkog sporta. Priča koja traje već decenijama, a kojoj se, zarad ovakvih koje nam stižu iz Slavije 1961, ne nazire kraj. Zato se u Banjaluci uvijek, u ringu, udaralo šampionski, od Marijana, Dragana, Antona i Radovana, pa do nekih novih budućih šampiona. 
 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.