Uzbudljiv meč u Sakramentu

Bjelica sakupljao lopte, Bogdan razigravao: Kingsi bolji od Seltiksa

  • 18.11.2019. 09:34

Košarkaši Sakramento kingsa savladali su na svom parketu ekipu Boston seltiksa sa 100:99 u NBA ligi. Dabl-dabl učinke u pobjedi Kingsa ostvarili su Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Fenomenalan meč odigran je u "Golden 1" centru u Sakramentu, a domaća ekipa slavila je u dramatičnoj završnici.

Kingsi su uspjeli da savladaju ekipu sa najboljim učinkom u dosadašnjem toku NBA sezone, a do pobjede su došli poenima Holmsa sa slobodnih bacanja u posljednjih desetak sekundi. Markus Smart promašio je šut za pobjedu Bostona.

Utakmicu sa plej-of intenzitetom odigrali su Sakramento i Boston, igralo se u serijama, a bolje u posljednjim momentima snašla se domaća ekipa.

Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović imali su velike role u pobjedi svog tima, ostvarivši po dabl-dabl učinak.

Bjelica je na parketu kao starter proveo nešto manje od 31 minuta, postigavši 12 poena, upisavši 14 skokova i četiri asistencije.

Nešto sporije je u meč ušao Bogdanović, koji se potpuno probudio kada je to bilo najbitnije, u posljednjoj četvrtini. Bogdan je na parketu proveo nekoliko sekundi preko 31. minuta, za koje je uspio da upiše 12 poena i deset asistencija.

Junak večeri bez dileme je bio Badi Hild iz redova Sakramenta. Hild je postigao 35 poena, a posebne glavobolje Bostonu je zadavao u odlučujućim momentima meča. Harison Barns dodao je 13 poena.

Boston je imao čak šest dvocifrenih strijelaca, ali nedostajao im je poenterski lider, pošto su najefikasniji bili Braun sa 18, Voker sa 15 i Tejtum i Tajs sa po 14 poena.

Markus Smart prošao je put od heroja do tragičara. Košarkaš Bostona uspio je da izbori ofanzivni skok u posljednjih desetak sekundi, ali je potom faulirao Holmsa, koji je postigao posljednje poene na meču. Smart je potom u posljednjem napadu uspio da stvori odličnu poziciju za "flouter" šut, ali je lopta izašla iz koša Kingsa.

Sakramento je prekinuo seriju Bostona od deset vezanih pobjeda i tako savladao ekipu sa najboljim učinkom u dosadašnjem toku NBA sezone.

Nakon 12 utakmica Boston sada ima skor od deset pobeda i dva poraza i prvi su na tabeli Istočne konferencije, dok je Sakramento upisao petu pobjedu u 13 mečeva i nalazi se na diobi 11. pozicije na Zapadu.

Rezultati sinoćnjih NBA mečeva:

Klivlend - Filadelfija 95:114
Sakramento - Boston 100:99
Orlando - Vašington 125:121
Nju Orleans - Golden Stejt 108:100
Lejkers - Atlanta 122:101