"Profesor" ostaje u NBA

Bjelica kod Bogdanovića u Sakramentu

11:35, 21.07.2018.
Izvor: B92
Thumbnail
Nemanja Bjelica dogovorio je trogodišnju saradnju sa Sakramento Kingsima vrijednu 20,5 miliona dolara.

Postojala je mogućnost da se "Profesor" poslije tri godine u najjačoj ligi svijeta vrati u Evropu, pošto je odbio jednogodišnji ugovor od Filadelfija 76ersa, ali su Vlade Divac, generalni menadžer Kingsa, i njegov asistent Predrag Stojaković uspjeli da ga ubijede da dođe u Kaliforniju.

"Proveo sam dosta vremena u razgovoru sa Vladem, a on je neko ko je ikona u našoj zemlji. Ima unikatnu perspektivu onoga što je potrebno da uradite da biste bili uspešni u NBA ligi, odnosno tačno zna šta igrač treba da radi u takvoj situaciji. Vera i posvećenost kompletne franziše oduševila je mene i moju porodicu, daću sve od sebe da pomognem Kingsima i budem deo društva Sakramenta", rekao je Bjelica. 

Beli će tako ponovo igrati sa reprezentativnim drugom Bogdanom Bogdanovićem, s kojim je bio saigrač u redovima Fenerbahčea, a to će biti srpski tandem u redovima Kingsa poslije gotovo dvije decenije, baš poslije Vlada i Peđe. 

Nemanja ima 30 godina, može da pokriva nekoliko pozicija i biće sjajno pojačanje i podrška mladim igračima Sakramenta. 

Ipak, najvažnije je da će momak iz novobeogradskog Bloka 70 napokon dobiti prostor da pokaže zašto je bio MVP Evrolige. 

Takođe, Sakramento je prethodne noći dogovorio i dolazak plejmejkera Jogija Ferela iz Dalas Meveriksa, s kojim je potpisan ugovor na dvije sezone.