Košarkaš Sakramento Kingsa

Bjelica: Igranje za reprezentaciju neuporedivo sa igranjem u NBA

  • 29.03.2019. 21:07

Nemanja Bjelica, košarkaš Sakramento Kingsa, uporedio je igranje za reprezentaciju sa nastupima u NBA ligi.

Bjelica je karijeru započeo i razvijao u Evropi, da bi se 2015. godine preselio u SAD i otpočeo svoju "američku epizodu".

Krilni centar Sakramenta je u više navrata zadužio dres reprezentacije Srbije, sa kojom je osvojio srebro na Evropskom i srebro na Svjetskom prvenstvu, a sada je otkrio kako je igrati za reprezentaciju, u odnosu na klupske obaveze.

"Kada igrate za reprezentaciju to je zaista nešto posebno. Neuporedivo je sa igranjem u NBA i Evroligi. Isti je to sport, ali za reprezentaciju igrate sa dosta ponosa, tada predstavljate svoju zemlju", rekao je Bjelica.

Tridesetogodišnji Bjelica se u "orlove" vratio u septembru u jednom od FIBA kvalifikacionih "prozora" za Mundobasket, čime je prekinuo trogodišnji post.

Bjelica sigurno ima još mnogo toga da pokaže "preko bare", a zna i šta je potrebno kako bi ostvario dodatan korak.

"Draftovan sam 2010. Uživao sam u Minesoti tri godine, a sada sam u Sakramentu, što je kao novo poglavlje. Veoma mi je lepo sa svim tim momcima, posebno iz Srbije. Želim da pokažem da mogu da imam veću ulogu u NBA. Sa svim ovim mladim momcima ja moram da pronađem svoju ulogu i to je potpuno okej", dodao je Bjelica.

Bjelica nije bio u prilici da pomogne timu Aleksandra Đorđević na Olimpijskim igrama 2016. i Evrobasketu 2017. godine, ali se očekuje da bude jedan od glavnih igrača u reprezentaciji Srbije na Svjetskom prvenstvu koje počinje 31. avgusta ove godine.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.