Ponovo nećemo spavati zbog Kingsa

Bjelica: Divac imao ključnu ulogu u mom prelasku u Sakramento

  • 21.07.2018. 16:58

Nemanja Bjelica će sa Sakramentom potpisati trogodišnji ugovor vrijedan nešto više od 20 miliona dolara, a srpski košarkaš je rekao za Jahu da je Vlade Divac imao ključnu ulogu u njegovom prelasku u franšizu iz Kalifornije.

U toku ljeta je bilo jasno da Nemanja Bjelica neće ostati u Minesoti. Načelno je srpski košarkaš imao dogovor sa Filadelfijom, ali se i taj plan izjalovio jer je Srbin dobijao samo jednogodišnji ugovor.

Sve opcije su bile u igri i sve je vjerovatnije bilo da će se Nemanja vratiti u Evropu i čak se već pominjao dogovor sa Fenerbahčeom.

Ipak Vlade Divac koji je generalni menadžer Sakramento Kingsa vidio je u Bjelici igrača koji će dugoročno moći da pomogne franšizi iz Kalifornije.

"Dosta vremena sam razgovarao sa Divcem i on je ikona u našoj zemlji, on ima jedinstvenu perspektivu šta je potrebno da bi igrač imao uspješnu situaciju u NBA ligi i šta je potrebno da igrač radi u takvoj situaciji. Vjera čitave organizacije i posvećenost su privolili i mene i moju porodicu. Spreman sam da uradim sve što mogu da pomognem Kingsima i da budem dio zajednice Sakramenta", kazao je Nemanja Bjelica za sajt Jahua.

Bjelica je do sada bio član samo Minesote od NBA klubova, a u Timbervulfsima nije uspio da se snađe usljed velikog broja "potrošača lopti" u tom timu. 

Uz srpskog krilnog centra Kingsi su u noći između petka i subote potpisali i Jogija Ferela. Radi se o plejmejkeru koji je imao epizode u Bruklinu i Dalasu.

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок