Plivač

Bjelajac za ATV: Plivanje je zabava u kojoj se takmičimo protiv drugih

19:06, 01.04.2020.
Izvor: ATV
Thumbnail
Takmičarka sezona u plivanju je gotova, ali za nas plivače to ništa ne znači, kaže za ATV Nikola Bjelajac, koji se prije nekoliko dana vratio kući iz Amerike. Dane u izolaciji provodi trenirajući, doduše samo na suvom, kako bi održao formu, u nadi da bi u dogledno vrijeme ipak mogao u bazen. 

- Plivanje nikad ne staje. To je naša svakodnevnica i mi smo u tome stalno. Ovo je samo prepreka na putu i mi nećemo moći biti u mogućnosti da pokažemo dokle smo stigli i šta smo uradili. Ali, naravno naredne sezone će biti tu. Želio bih da se zahvalim Miodragu Čeki, mom treneru, koji je uspio da mi donese teretanu kući i omogućio mi uslove da treniram I odražavam formu i kod kuće, kaže za ATV Nikola Bjelajac.
 

Izazov koji je čekao Nikolu bilo je Evropsko prvenstvo u Budimpešti, koje je trebalo da se održi u maju. Takmičenje je odloženo, a Evropska plivačka federacija tek treba da odluči o novom terminu. Kako sada stvari stoje i ovo takmičenje biće pomjereno za narednu godinu. 

- Bilo bi dobro da se održi neko takmičenje, čisto da provjerimo gdje smo, da provjerimo formu i da se na kraju krajeva zabavimo. Plivanje jeste takmičarski sport gdje se mi zabavljamo tako što se takmičimo protiv drugih, dodaje Nikola. 

I dok Nikola čeka na novi izazov u bazenu, poručuje da ostanemo kod kuće i vodimo računa o sebi, ali i drugima.