Veslač

Bivši svjetski šampion Filipo Mondeli preminuo u 26. godini života

  • 30.04.2021. 15:48

Filipo Mondeli je bio osvajač evropskog zlata u veslanju 2018. godine, u februaru 2020. počeo je bitku protiv kancera kostiju

Preminuo je u 26. godini, a sa Sinišom Mihajlovićem se sprijateljio tokom lečenja, jer ga je trener Bolonje inspirisao i hrabrio da prebrodi tešku bolest.

Mihajlović je pobedio leukemiju, ali nažalost, mladi Mondeli svoju bitku nije dobio protiv opake bolesti.

- Njegova snaga, njegove reči da opišu utakmicu protiv leukemije… Pogodio me je svojim duhom ratnika. Oboje smo u Bolonji. Možda ću ga jednog dana upoznati - rekao sam to pre izvesnog vremena u intervjuu za Gazeta delo sport.

- Da li se sećate o kome sam govorio? Juče sam zahvaljujući dvojici prijatelja upoznao Mihajlovića, iznenadio me je. On je borac od kog moram mnogo da naučim o tome kako se nositi sa svojom bolešću.

- Hvala na ovom fantastičnom iznenađenju, naravno, porodici Mihajlović, Sinišinoj supruzi Arijani, što me je primila u svoj dom - napisao je Filipo u februaru ove godine.

To je bila poslednja fotografija koju je objavio, a vest o njegovoj smrti slomila je srce Arijani, koja je silno želela da mu pomogne.

- Uvek ćemo te nositi u srcu. Počivaj u miru - napisala je Arijana.

(Telegraf)

Тагови: