Daniel Staridž

Bivša zvijezda Liverpula suspendovana zbog klađenja

  • 22.07.2019.15:02

Bivši fudbaler Liverpula Daniel Staridž moraće da plati kaznu u iznosu od 83.000 evra, a do 31. jula je suspendovan od strane Fudbalske asocijacije Engleske i nezevisne regulatorne komisije.

Čini se da je nekadašnji reprezentativac Engleske dobro prošao s obzirom da će ovog ljeta moći da pronađe novi klub, a očekuje se da potpiše za Aston Vilu iz rodnog Birmingema, koja je izborila povratak u Premijer ligu.

Suspenzija i novana kazna 29-godišnjem napadaču su izrečene zbog klađenja. Naime, Staridž je optužen i osuđen zbog toga što je svom bratu Leonu dao informaciju da će preći u Sevilju, a ovaj se kladio na to.
Na kraju nije postpisao za Sevilju, ali su dva kluba pregovarala o njegovom transferu i to je saopštio svom bratu, koji je uplatio opkladu.

On je otišao u Vest Bromvič Albion na pozajmicu, a optužen je da se preko posrednika kladionu na tu i mogućnost prelaska u milanski Inter, što nije dokazano.

Presuda je donesena polovinom jula, kada je Staridž suspendovan na šest nedelja, a iz FA su najavili da će tražiti pooštravanje kazne, piše Srpskainfo.