Berenis Šakir

Bivša djevojka Sale: Pad aviona nije bio nesreća!

11:03, 24.01.2019.
Izvor: Index.hr
Thumbnail
Nestanak Emilijana Sale (28), napadača Kardifa koji se neposredno nakon potpisa za taj klub vratio u Nant da se pozdravi s donedavnim saigračima, a nakon toga je avion kojim je letio za Vels nestao u nevremenu na površini ispred Normandije, potresao je sportski svijet.

Kontrola leta je posljednji kontakt s malim "Piperom" u kojem su bili samo Sala i pilot imala u ponedjeljak u 20 sati. Odmah je pokrenuta akcija potrage i spasavanja, ali već sljedećeg jutra spasilačke službe izvijestile su kako je najvjerovatnije da su osobe iz aviona poginule s obzirom na to da se avion srušio u olujno i ledeno more 15 kilometara daleko od obale.

Dakle, sve i da je Sala preživio pad aviona, teško da je preživio hladnoću i talase.

Thumbnail

Omiljenog golgetera oplakuju svi igrači, posebno dirnuti time što se tragedija dogodila nakon što je došao da se oprosti od donedavnih saigrača i s njima proslavi što je ostvario rekordan transfer od 17 miliona evra u Premijer Ligu.

Ali njegova bivša djevojka Berenis Šakir osim što žali za Salom iznosi i ozbiljne optužbe.

"Molim vas, istražite šta se dogodilo Emilijanu jer ne vjerujem da je to bila nesreća i da su prekinuli potragu zbog lošeg vremena. Ne mogu vjerovati da su potragu odgodili za sljedeći dan, da su bez veze izgubili vrijeme umjesto da ga traže. Istražite fudbalsku mafiju jer ne vjerujem da je ovo bila nesreća", rekla je Berenis.