Abu Dabi

BiH hokejaši idu u pustinju na kvalifikacije

  • 28.03.2019. 16:27

Seniorska reprezentacija BiH u hokeju na ledu u petak 29. marta putuje u Abu Dabi na kvalifikacijski turnir za ulazak u treću jakosnu grupu IIHF-a.

Reprezentativci BiH se pripremaju za ovo prvenstvo još od oktobra mjeseca prošle godine i pripreme na ledu su se odvijale do današnjeg dana. 

"Ova informacija je interesantna i bitna jer od kako naša zemlja učestvuje u kontinuitetu na svjetskoj hokejaškoj sceni, a još od 2015 godine, nikada nisu postojali uslovi da se pripreme održavaju na ledu do početka prvenstava koji su po kalendaru uglavnom krajem marta i početkom aprila mjeseca", saopćeno je iz HS BiH.

Nakon neuspjeha prošle godine na prvenstvu kvalifikacione grupe III koje je održano u Sarajevu, BiH će pokušati izboriti plasman u treću jakosnu grupu na prvenstvu u Abu Dabiju od 31. marta do 6. aprila. Uz dosta promjena u stručnom stabu i s velikim brojem novih imena u reprezentaciji za ovu godinu, novi selektor našeg odabranog tima Uroš Brestovac s pomoćnikom Kanađaninom Samuelom Le Follom je optimističan i spreman za ovaj izazov.

Selektor Brestovac i njegov pomoćnik Le Foll su odabrali 18 igrača i dva golmana i na prvenstvo putuju puni optimizma.

Hokej u našoj zemlji posljednjih nekoliko godina ide uzlaznom putanjom uz dosta uspjeha na klupskom nivou u mlađim selekcijama.

Тагови:
  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.