Banjaluka

Biciklisti završili trku dugu više od hiljadu kilometara

  • 16.06.2019. 16:46

Učesnici brevet biciklističke trke duge 1.030 kilometara stigli su danas na cilj u Banjaluku.

Biciklisti iz BiH, Belgije, Ukrajine, Slovenije i Hrvatske započeli su u četvrtak, 13. juna iz Banjaluke vožnju dugu 1.030 kilometara, za šta su na raspolaganju imali samo 75 časova.

Multidisciplinarnu biciklističku manifestaciju “Bi hard, ultra rejs end brevet” (“B-HARD Ultra Race & Brevet) organizovalo je banjalučko Udruženje građana “Centar za bolji kvalitet života” uz podršku Grada Banjaluka i Turističke organizacije.

Nikica Atlagić iz ovog udruženja rekao je Srni da je cilj da se Banjaluka prikaže kao popularna destinacija za ovakav vid turizma – ciklturizam.

Prema njegovim riječima, biciklisti su krenuli iz Banjaluke, a potom su posjetili Mrakovicu, Jajce, Kupres, Ljubuški, Trebinje, Tjentište, Višegrad, Jahorinu, Vlašić i imali su priliku da uživaju u ljepotama Srpske.

Atlagić, koji je i sam učestvovao u trci, kaže da su vremenski uslovi za vožnju bili veoma teški, te da je ova manifestacija opravdala svoj međunarodni karakter.

Portparol Turistička organizacija Grada Banjaluka Branka Branković kaže da ova organizacija podržava cikloturizam, koji bi u budućnosti mogao u znatnoj mjeri promovisati Banjaluku i proširiti njenu ponudu.

"Start i cilj trke bili su u Banjaluci, tako da je naš grad nakon završetka trke opet u fokusu", naglasila je Brankovićeva.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.