Mont bajk maraton u Laktašima

Bicikliste nije zaustavilo ni sunce ni blato

19:43, 10.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Više od 60 biciklista odvažilo se na mont bajk maraton koji je pokazao sve ljepote laktaške opštine. Nimalo laganu stazu koja iziskuje velike napore takmičari su prošli bez problema i tako pokazali zavidnu fizičku spremu. Nije ih omelo ni sunce i velika temperatura, jer je potreba za adrenalinom bila veća. 

"Uživala sam. Pravi užitak je prvi dio rute, a poslije je bilo zahtjevnije. Ovo je došlo kao neka vrsta treninga. Svaka čast organizatorima," rekla je Nataša koja je učestvovala na maratonu i prije dvije godine. 

Mont bajk maraton vremenom je postao tradicionalna manifestacija koja se održava već šest godina. Ovaj događaj je potvrda da i ovaj vid biciklizma ima svoje poklonike u Republici Srpskoj, ali i da kod nas postoje dobri uslovi za bavljenje ovim sportom.  

"Više od 60 najodvažnijih takmičara isprobalo je staze u okolini Laktaša koje su zadovoljile potrebu za adrenalinom i uživanjem. Vrijeme nas je ispoštovalo, staza je bila idealna sa malo blata, taman da začini trku sa malo adrenalina," rekao je organizator trke Mihajlo Svitlica.

Sve je proteklo u dobrom raspoloženju. Prijatelji mont bajk maratona organizovali su druženje i degustaciju svojih proizvoda, a organizatori zakazuju novo okupljanje naredne godine.