Englezi ipak ne žure sa nastavkom

Bez Premijer lige početkom maja

  • 03.04.2020. 17:54

Iako su se prethodnih dana pojavile informacije da će Premijer liga biti nastavljena početkom maja, i to bez prisustva publike, čelnici jedne od najjačih evropskih liga poručili su da od toga neće biti ništa. 

U saopštenju se navodi da fudbala na Ostrvu neće biti sve dok ne budu ispunjeni svi uslovi za normalno odigravanje utakmica. 

"Sada je najvažnije da svi postupamo prema preporukama koje nam se izdaju. Zdravlje je u ovom trenutku u prvom mjestu, a nadamo se da će uskoro i fudbal da se vrati na velika vrata. Premijer liga radi zajedno sa svim ostalim profesionalnim ligama u državi, kao i sa Vladom, javnim agencijama i ostalim relevantnim akterima kako bi se došlo do rješenja. Bilo ko da se vrati igranju fudbala moraće da ima dozvolu Vlade i medicinskih radnika", navodi se u saopštenju. 

Da sezona ne bude okončana bez šampiona najviše su strepili navijači Liverpula, koji punih 30 godina čekaju na šampionski pehar. Izabranici Jirgena Klopa na korak su od trofeja, a prijetnja UEFA-e svim Savezima da lige moraju da budu završene na terenu, sigurno ih je dodatno ohrabrila. 

Тагови: