"Bez prekida Premijer lige BiH ili igranja bez publike zbog koronavirusa"

  • 09.03.2020. 13:27

Za sada nema naznaka da bi se utakmice u BiH odgađale ili igrale bez publike. Dok ne dođu preporuke od nadležnih državnih organa, tj. kriznih štabova. Sve direktive koje budu FS BiH će poštovati.

Komitet za sportsku medicinu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine vanredno će danas zasjedati povodom epidemije koronavirusa u svijetu, te bi trebao donijeti određene preporuke za igrače i sve aktere utakmica Premijer lige BiH.

"O određenim mjerama radi pojave koronavirusa i u BiH razgovarali smo i prošle sedmice na Izvršnom odboru FS BiH. U 14 sati tim povodom zasjedaće Komitet za sportsku medicinu FS BiH gdje će se donijeti određene preporuke igračima i svima u organizaciji fudbalskih takmičenja u našoj zemlji", rekao je Elmir Pilav, direktor sektora za sport FS BiH.

Naglasio je da u FS BiH "do sada nije bilo razmišljanja o eventualnom prekidu takmičenja u Premijer ligi BiH ili igranja utakmica bez publike zbog koronavirusa".

"Ne razmišljamo o rigoroznijim mjerama dok ne dođu preporuke od nadležnih državnih organa, tj. kriznih štabova. Sve direktive koje budu Savez će poštovati. Za sada nema naznaka da bi se utakmice u BiH odgađale ili igrale bez publike", istakao je Pilav.

U Komitetu za sportsku medicinu FS BiH je šest ljekara, među kojima i doktor Adnan Šatrović koji, takođe, kaže da ne vjeruje da će uskoro u BiH biti radikalnijih mjera.

"U kontaktima smo i sa infektolozima. Hvala Bogu kod nas je situacija još uvijek pod kontrolom. Recimo, u Hrvatskoj je više zaraženih pa nisu poduzimali mjere zabrane ili odgode na utakmicama u njihovom nacionalnom prvenstvu. Pratimo situaciju i u drugim zemljama. U Italiji je normalno da odgađaju utakmice i igraju bez publike, jer očito epidemija je van kontrole i ne znaju kako da je zaustave. U Francuskoj su na granici, razmišljaju da zabrane publiku na sportskim događajima. Vidjećemo, nakon današnjeg sastanka u kojem smjeru ćemo se mi kretati", rekao je Šatrović.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.