Zvezdin fudbaler jedva čeka nastavak sezone

Ben: Kao da smo igrali prošle godine

  • 10.04.2020. 15:00

Jedan od najboljih poteza uprave Crvene zvezde prethodnih godina bilo je dovođenje El Fardu Bena, a reprezentativac Komorskih Ostrva pauzu u Superligi Srbije provodi u Beogradu sa porodicom.

Iako nema takmičarskih utakmica, za klupski sajt rekao je da se pridržava programa koji su dobili, a vrijeme provodi i igrajući fudbal sa djecom. 

"Moj dan počinje jutarnjim treningom, a zatim vrijeme provodim sa svojom porodicom. Trening nije lak kada ga sam radiš. Individualni treninzi su teški, mnogo je lakše kada se trenira sa cijelim timom, ali pokušavamo da se što bolje pripremimo, a to je jako važno. Za mene je veoma bitno da naporno radim i da budem spreman, zato što u ovom momentu ne znamo kada će se prvenstvo nastaviti. Za nas igrače je upravo zbog toga bitno da smo u što boljoj fizičkoj pripremi. Kućni treninzi su odlični, intezitet nije pretežak tako da odgovaraju svakom igraču", rekao je Ben. 

Priznao je da mu nedostaju utakmice i golovi. U trenutku prekida šampionata bio je u odličnoj formi, pa se nada da će nastaviti da igra u istom ritmu kada budu ispunjeni svi uslovi za igru. 

„ Meni ova situacija izgleda kao da se fudbal prekinuo na jednu godinu. Nije lak momenat za nas igrače, ali se nadam da ćemo uskoro sve nastaviti. Teško je, jer smo navikli da treniramo svaki dan, da igramo utakmice na svakih sedam ili tri dana, a sada je već treća sedmica kako ne igramo fudbal. Moramo da se fokusiramo na to da se dobro spremimo na nastavak koji nas ubrzo očekuje", poručio je Ben. 

Nije tajna da obožava Srbiju i Beograd, pa nije odlučio da ode u Francusku tokom pauze, iako ima pasoš ove zemlje. Kaže da ima i pozitivnih stvara u čitavoj situaciji, jer sada može da provodi više vremena sa porodicom. 

"Najviše vremena provodim, naravno kod kuće, igrajući se sa mojom djecom, igrajući video i društvene igre. Igramo i fudbal u dvorištu, vole da igraju protiv mene, ali ne vole da izgube, ponekad je prava borba. Najmlađi dječak obično pobjeđuje, tako da je jako zabavno. Nisam ovoliko vremena provodio sa njima, tako da je to bolja strana ove izolacije. Zbog obaveza u klubu, i igranja tri godine zaredom u Evropi, na svaka tri dana smo imali karantin, i provodili smo vrijeme zajedno sa timom. Tako da je jako lepo uživati u vremenu sa porodicom", zaključio je Ben. 

Тагови: