Beker o pauzi: Federer je najsrećniji, Novak krije razočarenje

  • 03.05.2020. 14:12

Niko i dalje ne zna šta će biti sa teniskom sezonom do kraja kalendarske godine. Sve se glasnije pominje scenario po kojem će najbolji igrači svijeta na teren tek početkom 2021, što znači da će ova biti potpuno zamrznuta i otpisana.

Šta to znači za trojicu vjerovatno najboljih tenisera svih vremena – Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala? Legendarni Boris Beker vjeruje da cijela ova situacija najviše pogoduje vremešnom Švajcarcu, koji će bar još jednu godinu biti teniser sa najviše sedmica na vrhu i prvi po broju osvojenih grend slem titula.

"Federer je vjerovatno najsrećniji zbog trenutne situacije, jer će mu svi rekordi ostati netaknuti", smatra Beker i nastavlja:

"Novaku sve ovo najmanje prija i vjerovatno će najviše uticati na njega. U cijeloj 2020. godini nije doživio poraz, odveo je Srbiju do titule u ATP kupu, osvojio je Australiju i pokorio Dubai. Nikada vam to ne bi priznao javno, ali znam da duboko u sebi skriva razočaranje zbog toga što ne može da igra", prenosi Mozzartsport.

Federer je i dalje teniser sa najviše osvojenih grend slem pehara, čak 20. Iza njega je Rafael Nadal sa 19 i Đoković sa 17 najvažnijih trofeja u svijetu "bijelog sporta".

Pored toga Švajcarac je i dalje neprikosnoven sa 310 nedjelja na vrhu ATP liste, a slede ga Pit Sampras sa 286 i Novak Đoković sa 282 sedmice. Nadal je tek šesti sa 209.

"Očekujem da bi i ove godine Nadal uzeo Rolan Garos, što bi mu bila 13. titula na toj podlozi, pa bi se tako izjednačio s Federerom po broju osvojenih gren slem titula. Federeru je Vimbldon jedina preostala šansa da poveća broj  pehara", kaže Nijemac.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.