SDP negoduje

Bećirović je dobio više glasova nego svi delegati SDA i neće im biti privjesak

  • 02.03.2019. 13:11

SDP BiH ocijenila je da je pokušaj imenovanja Denisa Bećirovića za zamjenika predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda parlamenta BiH nelegitiman i licemjeran, te zatražila da ova odluka bude stavljena van snage, jer je takvim "politički nemoralnim i nepristojnim činom potvrđeno da se od SDP-a BiH želi napraviti politički privjesak SDA".

Uz najoštriju osudu pokušaja imenovanja Bećirovića, SDP BiH poručuje da ova stranka i njeni predstavnici neće biti ni zamjene niti zamjenici predstavnika SDA u organima vlasti BiH. 

Ukoliko odluka o imenovanju ne bude stavljena van snage, iz SDP-a BiH ističu da će Bećirović sam podnijeti ostavku na funkciju na koju je izabran bez svog odobrenja i saglasnosti. 

Iz SDP-a navode da je pokušaj imenovanja Bećirovića za zamjenika predsjednika Kluba Bošnjaka izveden bez njegovog pristanka i znanja, kao i da o tome ništa nije znao SDP-a BiH. 

"Imenovanje u režiji tri delegata iz SDA /Izetbegovića, Sarajlića i Fazlića/ smatramo apsolutno neprimjerenim činom. Ovim politički nemoralnim i nepristojnim činom je još jednom potvrđeno kako se od SDP-a BiH želi napraviti politički privjesak SDA", navode iz SDP-a.

"Ulogu SDA-ove političke rezerve i političkog privjeska prepuštamo strankama i političarima koji mjesecima javno zagovaraju i iskazuju ogromnu želju da budu politička ikebana aktuelne etnokratske vlasti. Denis Bećirović je izabran u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine legalno i u taj Dom ulazi sa većim brojem glasova nego što su na Opštim izborima 2018. zajedno dobila sva tri aktuelna delegata SDA. Nakon silnih pokušaja diskreditacije Denisa Bećirovića tokom izborne kampanje, očigledne izborne krađe, nelegitimno imenovanje za zamjenika predsjednika Kluba Bošnjaka predstavlja nastavak prljavih pokušaja vladajućih struktura s ciljem diskreditiranja SDP-a i Denisa Bećirovića", ističu u saopštenju.

Foto: Klix.ba

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)