Barsa se hvata za slamku spasa

  • 11.11.2020. 13:49

Španski i svjetski fudbalski valikan Barselona je u teškoj finansijskoj situaciji.

Koliko je stanje kritično, najbolje ilustruje vijest da je klub zatražio od Brazilca Nejmara da vrati 10,2 miliona evra koje su mu greškom isplaćene.

Kako prenosi Mundo Deportivo, Barselona od Brazilca, koji je 2017. godine prešao u Pari Sen Žermen za 222 miliona, traže da vrati 10,2 miliona, s obzirom na to da je svaki evro bitan.

Takođe, Barselona planira da pregovara sa fudbalerima o smanjenju plata.

Barselona duguje 820 miliona evra i klubu prijeti bankrot, bile su juče udrane vijesti u sportskim listovima na Pirinejskom poluostrvu.

Kako se navodi, klub je u velikom problemu jer su zbog pandemije prihodi od ulaznica i dolaska turista na stadion Kamp nou drastično smanjeni, a pritom je ekipa prošle sezone elimnisana u četvrtfinalu Lige šampiona od Bajerna (8:2), što je i sa te strane smanjilo zaradu.

Takođe, Barseloni "visi mač nad glavom" zbog ugovora koji je bivši predsjednik Đozep Marija Bartomeu dogovorio sa američkom kompanijom Goldman o pozajmici 800 miliona evra za rekonstrukciju stadiona.

Ukoliko se taj posao aktivira, dug bi porastao na 1,6 milijardi evra.

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина