Mladi igrači u Boriku

Banjaluka ugostila rukometni kamp "Nikole Karabatića"

  • 19.07.2018. 20:46

U Boriku se ovih dana priča francuski. Banjaluka je u Evropi prepoznatljiva po rukometu i Borcu.

Zahvalujući proslavljenim imenima, u prvom redu, Nebojši Goliću, polaznici kampa Nikole Karabatića i ove godine su došli u grad na Vrbasu. Najbolji svjetski rukometaš već 12 godina organizuje kamp za mlade igrače koji sanjaju da jednog dana zaigraju na vrhunskom nivou poput svog idola. Najbola selekcija Karabatićevog kampa trenutno boravi u Banjaluci. Dva puta dnevno treniraju u Boriku i usput igraju utakmice sa klubovima iz Republike Srpske. Među odabranima je i sin bivšeg francuskog reprezentativca i svjetskog šampiona 2001. godine Stefana Plantana.

"Banjaluka mi se veoma sviđa. Zadovoljan sam, napredujem ovdje na svakom treningu. Ne znam mnogo o rukometnoj istoriji ovdje, ali znam da je Borac bio evropski šampion. San mi je da jednog dana igram kao tata ili kao Karabatić koji je najbolji igrač planete",  rekao je Leo Plantan.

Najveći broj mladića dolazi iz Monpeljea sa kojim je Karabatić osvojio Ligu šampiona 2003. godine. Taj klub je i aktuelni evropski šampion, jer je ove godine bio najbolji na završnom turniru u Kelnu. Nepunih 30 godina u Francuskoj radi bivši igrač Borca Slaviša Rističević. Kada je ušao u Borik, priznaje da su mu se vratile emocije s kraja 80-ih godina kada je nosio dres Borca.

Borac je uvijek interesantan, ime Banjaluke je poznato u Evropi. Dolazimo zato što smo uvijek lijepo primljeni ovdje. Ovo je četvrti put da dolazimo, djeca su uvijek zadovoljna. Vrate se sa mnogo lijepih utisaka u Francusku. Ponovo smo odlično primljeni od naših domaćina, ljudi u dvorani i osoblja u hotelu gdje smo smješteni",  rekao je Rističević.

A o Karabatiću kao igraču su potrošeni svi superlativi. Obilježio je rukometni sport u posljednjih 15 godina i teško će se ponovo roditi tako kompletan igrač. Kao takav je velika inspiracija za sve klince koji vole rukomet.

"Sada je bio u Monpeljeu prije nego što smo došli u Banjaluku. Bio je sa sinom. Trenirao je sa djecom. To je jako simpatičan momak i otvoren za razgovor. Njegovo prisustvo na treningu je veoma važno za djecu. Nadam se da će ubrzo doći u Banjaluku", rekao je Rističe.vić

Pored Rističevića na kampu radi još nekoliko trenera među kojima je dugogodišnji trener juniora Monpeljea Frederik Anketil koji je proizveo igrače za reprezentaciju kao što su Akambre ili Grebil.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок