Park pun djece

Banjaluka obilježava evropsku sedmicu sporta

  • 27.09.2019. 19:55

Banjaluka je i ove godine jedan od gradova koji obilježava evropsku sedmicu sporta. U parku Mladen Stojanović banjalučki mališani prolazili su poligone, vježbali i uspostavljali prvi kontakt sa sportom, a sve kroz igru i druženje.

Ovaj događaj se odvija pod sloganom budi aktivan, a organizatori i treneri ističu baš aktivnost kao preduslov za pravilan razvoj.   

"Izabrali smo djecu predškolskog i školskog uzrasta da ove godine prođu kroz "bootcamp". Već šest godina smo na ovom mjestu, sada smo priključeni evropskoj sedmici sporta što ovom događaju da je mnogo veću dimenziju. Svih ovih godina djeca su sa osmijehom prolazila kroz vježbe i tako ozareni, sa novim iskustvom išli kući. I ovaj put očekujemo isto", rekla je Aleksandar Kecman, jedan od organizatora ovog događaja.

Ambasador sporta Republike Srpske Boris Vrhovac, popularni Vrle, naglasio je koliki je značaj bavljenja sportom, ne samo za djecu, već za sve ljude.

"Studije su pokazale da je čak 49 odsto djece neaktivno. Sjede kod kuće za telefonima, tabletima i kompjuterima. Ovakve manifestacije su bitne kako bi pokrenuli klince i zainteresovali ih da se bave sportom", rekao je Vrhovac.

Evropsku sedmicu sporta podržalo je i ministasrtvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske. Ovaj projekat je podržala i evropska komisija tako da se očekuje da narednih godina ima još veće razmjere.

"Izuzeno mi je drago što je Banjaluke jedan od gradova koji obilježava evropsku sedmicu sporta. Ovaj događaj je podržala Evropska komisija i nadam se da će naša djeca uvidjeti sve prednosti bavljenja sportom. Ministarstvo porodice, omladine i sporta i u narednom periodu planira da podrži ovakve doagađje", rekao je Mario Đuran, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

Poligon je danas bio postavljen u parku namijenjen djeci predškolskog uzrasta. Sutra će priliku da se pokažu i takmiče imati stariji, a biće organizovan i grupni trening. 

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.