Grad Banjaluka

Banjaluka naredne godine izdvaja tri miliona KM za razvoj sporta

  • 10.12.2019. 13:24

Grad Banjaluka će naredne godine izdvojiti više od tri miliona KM za finansiranje sportskih programa i organizacija, predviđeno je programom razvoja sporta za 2020. godinu.

Prema informacijama Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od ukupnog iznosa 1,5 miliona KM biće raspoređeno za sufinansiranje aktivnosti sportskih organizacija na području grada, što je za 250.000 KM više nego prethodne godine.

Načelnik gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac rekao je Srni da su programom razvoja sporta za period 2018-2022. godine definisani strateški prioriteti u sportu.

On je naveo da se prioriteti odnose na ulaganje u mlade sportiste radi stvaranja velike osnovne baze za dalji razvoj i unapređenje sporta, zatim na podršku u uključivanju djece nižih uzrasta u sport i njegovu dostupnost što većem broju djece i omladine.

Banjac je dodao da su prioritetna i ostvarivanja i vrednovanja vrhunskih sportskih rezultata, odnosno stvaranje jednakih mogućnosti za sve sportske organizacije.