"Petko's fight night"

Banjaluka: Goran Delić najavio oproštajni meč

  • 20.11.2019. 19:54

U sportu svemu jednog dana dođe kraj, pa je tako i Goran Delić odlučio da završi svoju boksersku karijeru.

Više od dvije decenije, Delić je proveo u ringu, u koji će, posljednji put, kao aktivni bokser, da zakorači 28. decembra u banjalučkoj dvorani Borik. Ponikao je u "Slaviji", za karijere je "odradio" 36 profesionalnih mečeva, a diči se sa nekoliko osvojenih titula. Prevalio je Goran, štošta preko svojih bokserskih rukavica, pamti dobre i manje dobre dane, ali kaže da može da bude zadovoljan onim što je uradio. 

"Jedno vrijeme sam bio rangiran među Top 15 boksera IBF, a jedno vrijeme sam bio na petom mjestu. To je jedna od najcijenjenijih federacija u svijetu boksa. Da sam tada imao nekog jakog promotera, sigurno bi došlo do nekog meča za svjetsku titulu. Međutim, u ovom sportu, kao i u životu, morate da imate jake ljude i novac iza sebe", istakao je Goran Delić, bokser.

Želja mu je, kaže, da banjalučkoj publici za kraj svoje karijere, priušti meč za pamćenje. Rival u ringu, kako sada stvari stoje, biće mu ruski bokser Denis Bahtov svojevremno takmac Entoniju Džošui, a sa bokserske scene Delić silazi na manifestaciji "Petko's fight night" u organizaciji promoterske kuće Aleksandra Petkovića. 

"Akcenat je da taj meč bude jak, da imam kvalitetnog rivala u ringu. Pripreme za sada teku odlično. Treniram u Banjaluci i za sada sve ide kako treba", rekao je Goran Delić, bokser.

"Goranov oproštajni meč biće i jedan od njegovih najtežih u karijeri. Goran to zna zato se ozbiljno i priprema. Mislim da Banjaluku čekaju sjajni mečevi", naglasio je Aleksandar Petković.

Dok se Goran Delić sprema da privode kraju svoju karijeru, Veljko Ražnatović tek je zakoračio u profesionalne bokserske vode, a naredni meč očekuje ga u ringu dvorane Borik. 

"Velika mi je čast što ću učestvovati u poboljšanju kvaliteta boksa u Republici Srpskoj i promociji ovog predivnog sporta, za koji mislim da je malo u padu na ovim prostorima. Banjaluka je uvijek bila grad boksa i nadam se će se boks vratiti na ove prostore". rekao je Veljko Ražnatović, bokser.

Na manfestaciji "Petko's fight night", po prvi put će se, kao bokser, okušati Danilo Tošić koji iza sebe ima seriju pobjeda u kik boksu, a organizatori poručuju da će svi oni koji se zapute u dvoranu Borik, 28. decembra, moći da uživaju u spektaklu kakav je, kako kažu, Goran Delić i zaslužio. 

 

Тагови: