Svjetsko prvenstvo

Banjaluka domaćin najboljim mladim kajkašima planete

  • 23.07.2019. 19:43

Najbolji mladi kajakaši i kanuisti planete broje sitno do početka Svjetskog prvenstva koje će od 25.do 28. jula biti održano u Banjaluci. 

Niz rijeku Vrbas, svoju vještinu i znanje, demonstriraće takmičari iz 18 reprezentacija, a većina ih je odavno pristigla u najveći grad Srpske. Minule dane proveli su u treningu, bruseći formu za početak mundijala, koji kao zapeta puška, čeka i Dušan Mačkić, kajakaš banjalučkog “Vrbasa”.

"Sa dosta dobrim rezultatima dolazim na takmičenje i nadam se najboljem. Neću ništa da obećavam, svi takmičari dolaze u dobroj formi, tako da i najmanja greška može da bude kobna", kaže Dušan Mačkić, Kajak kanu klub "Vrbas".

Kajak kanu klub “Vrbas”, organizacijom Svjetskog prvenstva za juniore i seniore do 23 godine, nastavio je priču koja traje već bezmalo deset godina. Svake, unazad deceniju, Banjaluka, zahvaljući Nikoli Stankoviću i njegovim klupskim kolegama, na nekoliko dana postane epicentar dešavanja u svijetu kajaka.

"Postali smo svjetska destinacija, cijeli svijet zna za nas i za našu stazu. Jedini smo u svijetu smo koji smo napravili niz od deset godina što govori o tome koliko je Banjaluka zanimljiva destinacija. Trudimo se da pružimo najviše što možemo, spremni smo i siguran sam da će tako biti i ovaj put", kaže Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba "Vrbas".

Banjaluka će narednih dana da živi sa kajakašima, slikovito je gradonačelnik , Igor Radojičić, dočarao sve ono što će dešavati do nedjelje, a svoje zadovoljstvo što je Banjaluka ponovo domaćin jednog velikog takmičenja nije krio ni Tomislav Crnković, iz Svjetske kajakaške federacije. 

"Grad je uključen u organizaciju kroz sufinasiranje sportske manifestacije koja je ove godine svrstana u red manifestacija od posebnog značaja. Takođe pomogli smo logistički u organizaciji jer smo i ove godine radili na rekostrukciji staze koja je bila oštećena nakon visokih vodostaja ali smo je doveli u kvalitetno stanje", kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

"Rijeka Vrbas i kanjon rijeke Vrbas je naljepšti poligon na svijetu i ove godine postavljamo nove standarde. Bez ove male i složne ekipe ne bismo uspjeli u svemu. Moramo se potruditi da organizujemo dobre uslove za naše goste", kaže Tomislav Crnković, predsjednik odbora za divlje vode u Svjetskoj kajakaškoj federaciji.

Svjetsko prvenstvo svečano će bude otvoreno u srijedu, sa početkom u 18. časova, a dan kasnije,  počinju trke vrijedne titule svjetskog šampiona. 

Тагови: