Pripreme u toku

Banjaluka domaćin najboljim mladim kajakašima planete

  • 22.02.2019. 19:50

Kajak kanu klub "Vrbas" i ove godine nastavlja sa starom praksom-organizacijom bar jednog velikog takmičenja, pa će tako Banjaluka krajem jula, biti domaćin Svjetskog prvenstva za juniore i seniore do 23 godine.

U najveći grad Srpske, pristigla je delegacija Svjetske kajakaške federacije. Na sastanku u Gradskoj upravi, definisani su prvi detalji takmičenja, a novine je otkrio direktor "Vrbasa", Nikola Stanković.

"Promijeniće se neki detalji oko organizacije. Zbog bezbjednosti takmičara i posjetioca pomjerili smo cilj, koji će ovaj put biti kod mosta u Karanovcu. To su sve detalji koje ćemo tek da definišemo, a javnost će o svemu biti na vrijeme upoznata", istakao je Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba "Vrbas". 

Predstavnici Svjetske kajakaške federacije zvanično su stigli u inspekciju dobro im znanog terena, a Tomislav Crnković okreće na šalu i kaže, "za nas je ovo više posjeta starim prijateljima". Ne krije zadovoljstvo, što će Banjaluka i ove godine biti domaćin jednog velikog takmičenja. 

"Za to imate predivne uslove. Grad je predivan, a kanjon rijeke Vrbas je jedinstven u svijetu. Mi dolazimo kao partneri i uvijek tražimo način da organizacija bude još bolja", istakao je Tomislav Crnković, predstavnik Svjetske kajakaške federacije.

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić prihvatio je ulogu predsjednika Organizacionog odbora takmičenja, za koje kaže da će biti jedan od najvećih sportskih događaja, ove godine, u Banjaluci. 

"Grad Banjaluka je u potpunosti stao iza organizacije ove manifestacije. Mi ćemo sa svoje strane, logistički, dati sve što bude potrebno. Zajedno smo u Organizacionom odboru koji, tehnički, nosi sam Kajak kanu klub "Vrbas", ali je grad u potpunosti u funkciji logističke podrške", istakao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

U "Vrbasu" ne kriju da imaju i velike sportske ambicije. Za predstojeću smotru najboljih mladih kajakaša planete, "zadužili" su svog Dušana Mačkića da odbrani domaći teren što boljim rezultatom na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano od 24. do 28.jula.
 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.