Novčana pomoć Borcu

Banjaluka: "Crveno plavo veče" za FK Borac

  • 07.12.2018. 19:55

Počinje nova era za Fudbalski klub Borac poručuju iz uprave banjalučkog kluba. Na manifestaciji Crveno plavo veče Borca, predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je da će zajedno sa predsjecnom Republike Srpske Željkom Cvijanoviće i mandatarom za sastav Vlade RS Radovanom Viškovićem pomoći Borcu sa 500.000 maraka. 

Još 100.000 na račun kluba iz Platonove ulice uplatiće grad Banjaluka, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić. Dodik ističe da je Borcu mjesto u vrhu bh fudbala i da će učiniti sve da narednih godina Banjalučani uđu u društvo najboljih pa da se titula vrati na Gradski stadion.

"Mislim da večeras počinjemo jednu novu putanju FK Borac i da ćemo uspjeti da ga već u narednih godinu dana postavimo u orbitu jednog od najboljih i najozbiljnijih klubova ovdje u Bosni i Hercegovini. S namjerom da njegovi takmičarski rezultati obezbjede učešće na međunarodnoj sceni. Iz toga razloga sam večeras i ja ovdje, i mi iz institucija vlasti da podržimo napored, da pozovemo na okupljanje oko Borca", rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Repovi problema iz prošlosti dugo su nas držali u mjestu, ali su sada riješeni i možemo da razmišljamo o budućnosti, rekao je predsjednik Borca Vico Zeljković. Sve tekuće obaveze redovno plaćamo, sanirali smo zaostale dugove iz prethodnog perioda, a i poreski dug ćemo, nadam se, smanjiti za više od 50 odsto kaže Zeljković. Crveno plavi su jesenji dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske završili na prvom mjestu. Tokom zimske pauze uprava će učiniti sve da dodatno ojača tim kako bi se od naredne godine u Banjaluci ponovo gledala Premijer liga. 

"Svi dobro znamo kakva su bila dešavanja ove godine i možemo da kažemo da poslije ljeta i svih onih turbulentnih stvari stvari koje su bile gdje je bilo riječi o samom gašenju, stečaju, možemo da kažemo da smo napravili jedan dobar put i da krećemo dobrim putem i da možemo da radimo ono što se i radu u fudbalu, razmišljamo o budućnosti", kaže predsjednik Borca, Vico Zeljković.

Manifestaciji Crveno plavo veče Borca prisustvovali su i čelni ljudi Fudbalskog saveza Republike Srpske. Među brojnim ličnostima iz političkog, društvenog, sportskog i kulturnog života Republike Srpske i regiona našao se predsjednik FSS Slaviša Kokeza sa saradnicima Nenadom Bjekovićem, Darkom Kovačevićem i Markom Pantelićem.

"Fudbalski savez Srbije naći će mogućnost i način kako da pomogne Borcu iz Banjaluke, jer u narednom periodu Borac mora da se vrati i Premier ligu BiH, a isto tako mislim da je vrijeme da jednim dobrim radom i konkretnim stvarima koje će se preduzeći u budućnosti, titula iz Mostara ili Sarajeva se preseli u Banjaluku", rekao je Slaviša kokez, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije.

Svi uglas poručuju da Borac mora da se vrati u vrh bh fudbala zaključak je sa manifestacije. Banjalučani su na dobrom putu da izađu iz problema, čini se da su turbulentna vr emena iza najveće kluva Republike Srpske. Najavljeljeni su i neki novi projekti, a pred upravom i sportskim sektorom je mnogo posla.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.