Banjalučki kajakaš Dušan Mačkić tempira formu za nova iskušenja

  • 11.07.2020. 19:37

Najveći izazov ove godine je ostati u formi i spremno dočekati početak sezone, a svi sportisti dobro znaju da je neizvjesnost najveći neprijatelj u stvaranju pravog rezultata. Poručio je ovo mladi banjalučki kajakaš Dušan Mačkić, koji je nakon sjajne prošle sezone, ove godine trebalo da ode i stepenicu više. Međutim, trenutna situacija pokvarila je planove svima, pa i kajakašima, a sva takmičenja trebalo bi da budu održana od septembra do polovine novembra, iako je forma tempirana za proljeće i početak ljeta.

"Spremali smo se za Svjetsko i Evropsko prvenstvo, koji su trebali da budu održani u aprilu i maju. Sva forma bila je tempirana za taj period, i kada se ovo desilo morali smo da obaramo nivo treninga. Nastavili smo da treniramo bez daljih znakova kada bi mogla da budu održana ta takmičenja. Sada kada smo dobili neke konkretne datume spremamo se, pa ćemo pokušati da budemo spremni ukoliko se održe, a ukoliko ne ponovo ćemo morati da obaramo formu", rekao je Mačkić. 

Član kajak kanu kluba Vrbas kaže da je posebno ponosan na rezultat iz finala Svjetskog prvenstva za juniore i mlađe seniore, kada je pred svojim navijačima u Banjaluci bio četvrti u kvalifkacijama, zauzevši 12. mjesto na kraju. Zato je ove godine planirao da se i dodatno afirmiše, ali bez obzira na to, vrijeme sigurno radi za njega.  

"Iznenadio sam prvo sebe, a onda i članove kluba. Pored toga bio sam i prvak Evrokupa za juniore, u ukupnom plasmanu, kao i vicešampion za seniore, tako da je to sigurno jedan veliki rezultat za mene", poručio je Mačkić. 

Banjaluka je i ove godine trebalo da bude domaćin velikog takmičenja, pošto je bilo planirano da završnica Evrokupa bude vožena na Vrbasu. Viša sila je ipak diktirala tempo, ali Mačkić kaže da će biti spreman kada se bude ukazala nova prilika.