Održana Skupština ABA lige

Banjalučki Borac na čekanju, odluka 14. jula

  • 29.06.2020. 17:52

Banjalučki Borac naredne sezone vjerovatno će igrati u Drugoj ABA ligi, a sve će biti poznato na narednoj sjednici Skupštine lige 14. jula. Pet klubova prijavilo se za nastup u drugom po rangu Regionalnom takmičenju koje će naredne sezone brojati 14 klubova. Vajld kard dobili su zemunska Mladost i Studentski centar, Sloboda iz Tuzle i Podgorica kao filijala Budućnosti. Ostaje da se riješi status Primorske od koje zavisi popunjavanje ABA i ABA 2.

"Veliko je interesovanje za ABA 2, to je pozitivno. Da se ABA 2 liga šiti. Borac je trenutno peti na listi. S obzirom da je 14 klubova, ako neko odustane zbog finansija ili slično Borac će onda ući u takmičenje", kaže Vuk Radivojević, sportski direktor Igokee.

Na današnjoj Skupštini ABA lige usvojen je prijedlog kalendara za narednu sezonu, koja bi trebalo da počne 20. septembra. Takmičenje će početi ranije nego prethodnih sezona baš zbog toga jer je došlo do proširenja. Na početku će se igrati u ubrzanom ritmu, naravno, ako situacija sa virusom korona bude pod kontrolom. 

"Generalno smo se dogovorili da kalendar počinje 19. i 20. septembra, i da bi ekipe znale zbog priprema. Nadamo se da će sve u vezi sa virusom korona da bude u redu, ali to ćemo u hodu da rješavamo, kako budu Evroliga i FIBA i mi ćemo se usklađivati", kaže Radivojević i dodaje:

"Ljudi iz Primorske uvjeravaju da će sve da bude u redu i od toga sve zavisi. Rok je sledeća Skupština i do tada moramo da znamo sve što se tiče ABA i ABA 2 lige."

Na Skupštini ABA lige odlučeno je da se ove sezone ne održi Superkup Aba lige, koji je trebalo da se igra u Podgorici od 13. Do 16. Septembra. 

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм