U Buenos Ajresu

Banjalučki atletičari putuju na Olimpijske igre mladih

  • 02.10.2018. 20:16

BiH će u Buenos Ajresu imati šest predstavnika, od toga dva takmičara u kraljici sportova. Banjalučani Aleksandra Roljić i Jovan Rosić odlaze u daleku Argentinu sa nadom da mogu do najboljih ličnih ostvarenja iako dosadašnji put nije bio posut ružama.

"Očekujem da istrčim jedan od svojih najboljih rezultata. Pripremao sam se dva mjeseca za trku na 400 metara, ali sam juče saznao da trčim 800 što je veliki problem, ali mislim da ćemo biti u stanju da izguramo obje trke", rekao je Rosić.

I jedno i drugo su ovog ljeta nastupili na Evropskom prvenstvu tako da su već imali jako takmičenje. Tu su mogli da ocijene koliko je jaka konkurencija, a u Argentini će ista biti još kvalitetnija.

"To su veoma jaki atletičari. S obzirom da je ovo na svjetskom nivou, biće još jači. Tako da očekujem da bude teško. Mislim da sam spremna za lični rekord i da ću to uraditi onako kako sam se pripremala sa svojim trenerom", rekla je Roljićeva. 

BiH će imati tri predstavnika u plivanju Eminu Pašukan, Ftaiha Tahirovića i Tinu Tadić dok se Amar Dizdarević takmiči u streljaštvu. Na prvim igrama izvan Azije nastupiće nešto manje od četiri hiljade sportista iz 206 zemalja.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић