Zlatna medalja

Banjalučanin Žarko Ćulum ostvario najveći uspjeh u seniorskoj karijeri

  • 01.07.2018. 20:05

Džudista Žarko Ćulum, u španskoj Taragoni ostvario je najveći uspjeh u svojoj seniorskoj karijeri. 

Ovaj Banjalučanin, član beograske "Rakovice" i reprezentacije Srbije, osvojio je zlatnu medalju u kategoriji preko 100 kilograma. Na putu do najsjanijeg odličja, Ćulum je na tatamiju redom rušio Vita Dragiča iz Slovenije, potom bh. reprezentativca Haruna Sadikovića, a u borbi za zlato Italijana Vićenca Darka.

"Polufinale je bilo najteže. Radio sam meč sa dečkom sa kojim se često srećem. Ovaj put sam ga dobio na "zlatni bod". Finale je bilo lakše nego što sam očekivao", kaže Ćulum.

Naporan rad u minulom peridou, Ćulum je naplatio u Taragoni. Ipak, kaže, Mediteranske igre, samo su usputna stanica u karijeri. 

"Ova zlatna medalja za mene znači potvrdu mog rada i kvaliteta i put ka Olimpijskim igrama i nekim većim ciljevima", poručuje Ćulum.

Ne krije, jedan od najvećih je olimpijska medalja. Do Tokija je težak put, ali šampion Mediterana spreman je da da sve od sebe kako bi se našao na Olimpijskim igrama. 

“Bilo bi to ostvarenje sportskih snova”, kaže Žarko, koji je zarad zelje da ostvari svoje snova, prije nekoliko godina napustio Banjaluku i otisnuo se u Beograd.

Tamo je džudo klubu “Rakovica”, pronašao sve ono što mu je potrebno da s mirom trenira, i da razmislja samo o svojim rivalima na tatamiju. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.