OKK Borac

Banjalučani napadaju ligu BiH

19:46, 13.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Tri kola prije kraja ligaškog dijela prvenstva Republike Srpske Borac se nalazi na čelu tabele i ima odlične šanse da u plej-of uđe sa prednošću domaćeg terena.

Tim Dragana Mičića igra odlično ove sezone. Dolaskom Dragana Tubaka i aktiviranjem Marka Šćekića Banjalučani su sklopili tim spreman za osvajanje titule i ulazak u Premijer ligu BiH.

Kapiten Srđan Lončar, kao najiskusniji igrač ekipe bar kada je riječ o Prvoj ligi Republike Srpske govorio je o prošlogodišnjem porazu u finalu od Bratunca. Iz te finalne serije izvučene su pouke koje bi mogle da budu dragocjene u doigravanju.

Nedavno se na parket vratio Šćekić koji istovremeno obavlja ulogu asistenta Draganu Mičiću. Njegovo prisustvo je veoma važno za ovu ekipu i upravo bi on trebao da bude taj tas na vagi koji bi Borac odveo do titule. Ipak, se radi o čovjeku koji je igrao Evroligu te osvajao trofeje u Njemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

Iz Uprave kluba kažu da su ponosni na rezultate prvog tima, ali ih jednako raduje što Borac poslije nekoliko godina konačno ima sve selekcije u omladinskoj školi. Takođe, u drugoj ligi takmiči se i drugi tim sastavljen od juniora kojima su te utakmice veoma zanačajne.