U Americi

Banjalučani Ksenija i Đorđe ostvarili odlične rezultate na "CrossFit Games"

  • 17.08.2019. 13:43

Banjalučani Ksenija Kecman i Đorđe Đurić vratili su sa svjetskog CrossFit Games takmičenja u Americi i donijeli kući odlične rezulate. Ovaj dvojac je jedini predstavljao BiH na tom takmičenju, koje okuplja najbolje sportiste iz čitavog svijeta.

Ksenija se među 140 takmičara iz cijelog svijeta plasirala u Top 50. Kaže da je to veliki korak u njenoj karijeri, a u Banjaluku se vratila sa novim iskustvom, prijateljstvima i uspomenama.

"Ja sam stvarno prezadovoljna. Nismo očekivali ovakav plasman, ali eto očito da su mi treninzi dobro legli, potrudila sam se, dala sam što sam više mogla, tako da, bilo je super prezadovoljna sam. Mi smo u tome 100 %, imamo treninge poslove, radimo, kombinujemo treninge sa poslom. Stvarno treba dosta odricanja, što se tiče treninga, treniramo dva puta dnevno, pondgdje dva tri sata, moram priznati Đorđe je malo više u tome, tako da se nadopunjujemo, nekada ja radim, a on trenira, nekada on radi, ja treniram, tako da uvijek pomažemo jedno drugome", kaže Ksenija.

Tako je bilo i ovaj put. Jedno drugom su podrška, a osim toga što su partneri u životu, partneri su u sportu, treniraju zajedno i odlaze na takmičenja. Ksenija i Đorđe su, moglo bi se reći prava, dobitna kombinacija koja niže uspjehe, gdje god da se pojave. Od 148 muškaraca, Dorđe je zauzeo 72. mjesto.

"Plasman je odličan s obzirom da je nakon prvog treninga od 148 muškaraca, 75 je prolazilo u drugi krug, tu sam imao 60 i neku poziciju i onda nakon drugog treninga išlo dalje 50 muškaraca u sljedeći krug. Ja sam tu završio svoj nastup, ali s obzirom da sam progurao taj prvi dio, za prvi put bio sam više nego zadovoljan", rekao je Đorđe.

Čim su stigli u Banjaluku, Ksenija i Đorđe su se vratili treninzima. Ne mogu da zamisle dan, a da ne provedu i po nekoliko sati u sali. To nije hobi-to je ljubav-zaključuje ovaj uspješni dvojac.