FIBA Liga šampiona

Bajić za ATV: Nismo baš očekivali da izvučemo najtežeg protivnika u prvoj rundi

  • 15.07.2020. 12:33

Košarkaši Igokee u prvom kolu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona igraće protiv rumunskog Kluža koji sa klupe predvodi nekadašnji trener Partizana Duško Vujošević, odlučeno je žrijebom koji je održan danas u Švajcarskoj.

"U nekom nadanju nismo baš očekivali najtežeg protivnika da izvučemo u prvoj rundi kvalifikacija. Međutim, šta je tu je. Sigurno da imamo puno posla od samog početka. Nov je tim i moramo pokušati da iskoristimo taj period do te prve utakmice da se što bolje uigramo. Ne treba da se plašimo nikoga. Trebamo biti puni optimizma ako želimo da se domognemo Lige šampiona. O Klužu ne treba trošiti riječi. Organizaciono su na jako visokom nivou, što se vidi i po samom ulaganju u tim i sigurno da i oni, kao i mi imaju ambicije da igraju Ligu šampiona, izjavio je za ATV trener Igokee Dragan Bajić. 

Ukoliko eliminišu Rumune, izabranici Dragana Bajića će u drugoj rundi, koja je zakazana za 22. i 25. septembar, igrati protiv uspješnijeg iz dvomeča portugalskog Sportinga i švajcarskog Friburga.

Ako i tad budu uspješni, izboriće nastup u grupnoj fazi.

Parovi prvog kola kvalifikacija:

Igokea (BiH) – Kluž (Rumunija)

Balkan (Bugarska) – Cmoki (Bjelorusija)

Iraklis (Grčka) – Keravnos (Kipar)

Hapoel Tel Aviv (Izrael) – Baken Bers (Danska)

London Lajons (Velika Britanija) – Neptunas (Litvanija)

Mons (Belgija) – Anvil (Poljska) 

Dnjipro (Ukrajina) – Donar Groningen (Holandija)

Sporting (Portugal) - Friburg (Švajcarska)

Parovi drugog kola kvalifikacija:

Balkan/Cmoki – London Lajons/Neptunas

Igokea/Kluž – Sporting/Friburg

Iraklis/Keravnos – Dnjipro/Groningen

Hapoel Tel Aviv/Baken Bers – Mons/Anvil

FIBA LIGA ŠAMPIONA – grupna faza

Grupa A: Iberostar Tenerife (Španija), Dinamo Sasari (Italija), Riga (Letonija), Ritas (Litvanija), Strazbur (Francuska), Peristeri (Grčka), Galatasaraj (Turska), Hapoel Tel Aviv (Izrael)/Baken Bers (Danska)/Mons (Belgija)/Anvil (Poljska).

Grupa B: Nimburk (Češka), Dižon (Francuska), Sombatelji (Mađarska), Start (Poljska), Nižnji Novgorod (Rusija), Saragosa (Španija), Tofaš (Turska), Iraklis (Grčka)/Keravnos (Kipar)/Dnjipro (Ukrajina)/Groningen (Holandija).

Grupa C: Hapoel Jerusalim (Izrael), Turk Telekom (Turska), Hepi Kaza Brindizi (Italija), Darušafaka (Turska), Ostende (Belgija), San Pablo Burgos (Španija), Limož (Belgija), Igokea (BiH)/Kluž (Rumunija)/Sporting (Portugal)/Friburg (Švajcarska).

Grupa D: AEK (Grčka), Hapoel Holon (Izrael), Retabet Bilbao (Španija), Fortitudo Bolonja (Italija), Bamberg (Njemačka), Pinar Karšijaka (Turska), Šole (Francuska), Balkan (Bugarska)/Cmoki Minsk (Bjelorusija)/London Lajons (Velika Britanija)/Neptunas (Litvanija).