Liga šampiona

Bajern praktično u četvrtfinalu, Barselona došla do remija

  • 25.02.2020. 22:59

Bajern je praktično sve riješio već u prvom meču. Ubjedljivim trijumfom na gostovanju kod Čelsija 3:0 napravili su veliki korak ka plasmanu u čevrtfinale lige šampiona, dok je Barselona ostvarila povoljan rezultat u Napulju 1:1.

Bavarski tim je tako postao prvi njemački klub koji je pobijedio Čelsi u Ligi sampiona na njegovom terenu. Već u 11.minuti Kingsli Koman je sjajno otrčao u kontri bio u dorboj prilici i šutirao je pored stative. Zatim je Kabaljero sjajno zaustavio dva udarca Levandovskog. U finišu je Tomas Miler pogodio prečku, dok su domaći imali samo jednu šansu preko Alonsa u 43. minuti.

Sve promašaje Nijemci su naplatili u periodu od 51. do 54. minute. Prvo je Levandovski sjajno proigrao Serža Gnabrija koji je lagano poslao loptu u mrežu. Isti tandem je ponovo bio na sceni i tri minuta kasnije, a opet se zatresla mreža Čelsija. Mogao je Gnabri u 59.minuti i do het-trika ali je poslao loptu preko gola. Gnabri je ove sezone  u Londonu dao čak šest golova.

Bajern je nastavio da prijeti iz kontri i da se u strijelce upisao i Robert Levandovski, koji je tako direktno umiješan u 12 posljednjih golova Bavaraca. Na kraju je Čelsi ostao i sa igračem manje jer je isključen Markos Alonso.

Barselona je u Napulju imala više loptu u posjedu posebno u prvom dijelu ali pravih šansi pred domaćim golom nije bilo. Katalonci u prvih 45 minuta nisu uputili ni udarac prema golu a Napoli je to kaznio u 30.minuti.

Zjelinski je sjajno povukao loptu pronašao Drisa Mertensa koji je sam  sa ivice šesnaesterca sjajnim udarcem pogodio za erupciju oduševljenja. Mogao je domaći tim i do 2:0 ali je dobru priliku propustio Manolas.

U nastavku je Mertens zbog povrede napustio teren a Barselona je napokon krunisala svoj posjed. U strijelce se upisao Antoan Grizman. Na kraju je Arturo Vidal zaradio crveni karton.

Sutra se igraju mečevi Real Madrid-Mančester Siti i Olimpik Lion – Juventus.