Pronađen na dnu Lamanša

Avion Sale biće izvučen za nekoliko dana

  • 04.02.2019. 22:40

Avion u kojem je Emilijano Sala letio za Kardif pronađen je jučer na dnu Lamanša, mogao bi biti izvučen za nekoliko dana.

Komisija za istraživanje avionskih nesreća Ujedinjenog Kraljevstva (AAIB) nije još uvijek utvrdila identitet osobe koja se nalazi u avionu.

Iz AAIB-a Usu potvrdili da su u stalnom kontaktu sa porodicama Emilana Sale i Davida Ibotsona, te da pokušavaju pronaći najbolje rješenje za izvlačenje olupine aviona sa morskog dna.

David Mearns, predvodnik privatne potrage za avionom i stručnjak za olupine u moru, je pojasnio naredne korake koji će biti preduzeti.

"AAIB će odlučiti šta će dalje raditi, ali je prioritet da se avion izvuče na površinu, pogotovo sada kada znamo da se jedno tijelo nalazi u njemu. AAIB ima neophodne strojeve za izvlačenje olupine, samo je pitanje da li će prvo ići po tijelo ili će odmah izvući avion. Bitno je jedino izvlačenje uraditi tokom smjene plime i osjeke kada je more najmirnije, a avion može biti izvučen za nekoliko dana", pojasnio je Mearns.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.