Svjetsko prvenstvo u odbojci

ATV kod porodice Brankice Mihajlović: Čekamo zlato!

  • 19.10.2018. 20:04

"Koncentracija i požrtvovanost tokom svakog poena", bila je ideja vodilja za srpske odbojakšice u polufinalnom okršaju sa Holandijom, a nakon četiri odigrana seta tim selektora Zorana Terzića stigao je do velike pobjede.

Odbojkašiec Srbije prvi put u svojoj istoriji igraće za titulu svjetskog šampiona, a rival sa druge strane mreže biće im selekcije Italije. U polufinalnom okršaju briljirale su Tijana Bošković i Brankica Mihajlović koje su kombinovano ostvarile 52 poena, uz nemjerljvu podršku svojih saigračica. 

"Bila je ovo zaista teška i iscrpljujuća utakmice. Holandija je igrala odlično tokom čitavog prvenstva. Ipak, dale smo sve od sebe i borile smo se za svaki poen. Zaslužile smo pobjede. Presrećne smo i ponosne, ali nemamo previše vremena za odmor. Sutra nas očeluje finale protiv Italije i moramo da pružimo još bolju igru ukoliko želimo da dođemo do titule", istakla je Brankica Mihajlović.

A, u rodnom Brčkom, porodica Brankice Mihajlović već sprema mjesto za jedinu medalju koja nedostaje kućnoj riznici trofeje. Onoj sa Svjetskog prvenstva, a nadaju se da će biti zlatnog sjaja. 

Dok otac Milorad vraća film sa utakmice u Jokohami, majka Mara i sestra Petra s neskrivenim ponosom pokazuju na zid koji krasi sve velike uspjehe Brankice Mihajlović. U novi, nisu sumnjali ni tren. 

"Za razliku od nekih ranijih prvenstava, ja sam za ovo bila veoma optimističina. Pred svaku utakmicu sam govorila da će biti sigurna pobjeda. Sinoć sam pred polufinale rekla da će sigurno da pobjeda. Nisam osjećala nervozu, odlično sam i spavala. Znam da one to mogu, znam da igraju sa velikom željom", istakla je Petra Bogićević, sestra Brankice Mihajlović.

"Razgovarali smo sa Brankicom pred odlazak na Svjetsko prvenstvo. Ona nam je obećala da će osvojiti medalju. Eto, dočekali smo da sutra igramo finale, i nadam se da ćemo se svi radovati prvom mjestu", istakao je Milora Mihajlović.

Milorad priznaje da nije mogao od nervoze gledati četvrti set protiv Holandije i da mu sreći nije bilo kraja kada mu je supruga javila konačan rezultat. Ne kriju u kućih Mihalovića da tokom svakog poena emocije kuljaju, i da nije baš lako biti kraj malog ekrana. 

I ovo prvenstvo pratila se svaka utakmice. Majka Mara zadovoljna igrama svoje kćerke, ali nakon njenih riječi italijanke bi mogle da imaju brigu više.

"Brankica može još bolje da igra, ali i do sada je igrala odlično. Ja sam zadovoljno, a može i ona da bude. Znam da je ostavila srce na terenu. Iza sebe ima veliki rad. Već dugo je u inostranim klubovima i reprezentaciji. Ima veliki broj utakmica iza sebe i krasi je ogromno igračko iskustvo", istakal je Mara Mihajlović. 

A, iskustvo ranijih okršaja izmedju Srbije I Itlaije, kaže da je prednost na strani srpskih odbojkašica. Dvije selekcije već su se srele u Japanu na ovom mudnijalu, a taj okršaj završen je pobjedom reprezetnacije Srbije, kao i onaj sa Svjetskog prventva 2006. godine kada su se odbojkašice Srbije domogle broznane medalje. U novom duel dva stara rivala, ulog je daleko veći, pa će sva statistika pasti u vodu kada počne bitka za svjetski tron, koja je zakazana za sutra, u 12.40 minuta. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.